Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za co KOCHACIE swoje dzia?ki , co w nich najpi?kniejsze ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo do najbliższego sąsiada mam 250 m, tyle samo do drogi asfaltowej,

bo rośnie na niej las świerkowy, a w nim, na polanie będzie stał nasz dom,

bo jest duża i mój konik będzie miał gdzie biegać na stare lata,

bo płynie przez nią rzeczka, a na rzeczce jest mostek, nasz osobisty :wink:

bo są sarny, zające, bażanty, mnóstwo ptaków, małych, dużych, śpiewających, kolorowych,

bo żaby kumkają,

bo świerszcze dają koncerty, charytatywnie :wink:,

bo kwitną zawilce,

bo jest mnóstwo pysznych jeżyn,

bo rośnie dzika grusza, piękne brzozy, dąb, czeremcha, olchy,

bo mogę tam uciec od całego tego zgiełku, schować się tak, żeby mnie nikt nie widział.

Jednego tylko nie ma... mojego marzenia - starego sadu...

Pozdrawiam.

:D

Nio, nio, ale wszyscy mają "widokowe" działeczki... Nasza jest koło Żyrardowa... Dla tych co tam nie byli :p to jest niewielkie miasto, jakich wiele... nmimo to, z jednej strony działki widac w oddali bloki... ale kochamy w niej to, ze tuż przy granicy, na łąkach, ktorych nie brakuje, hasaja koniki...

P.S. Kochamy także bliskośc domu weselnego :D co sobotę jest ciekawie :D

a " Mc,Donaldsa" macie ? nie ???? To na wsi mieszkacie ????

Tak mnie przywitał kiedys pewien młodzieniec ....

Moja działka....hmm..... nie wiem czy mi sie zabójczo podoba ...Chciałabym mieszkać pod lasem , nad rzeczką , niedaleko jeziora, z horyzontem z Tatr i z poszumem Bałtyku...... :cry: I żeby to był conajmniej hektar i wjazd ze starych wierzb placzących .......

a moja dzialka / no cóż jest....5 a , przy ulicy ( dobrze,że tylko osiedlowej) , ma dobre kierunki ..... i to wszystko......nie jest zła , chyba ją lubię ale jeszcze nie tak bardzo :wink:

Oj ja też bym tak chciała. Ale tak sielankowo nie mam, co prawda od frontu i ogrodu mam malownicze pola uprawne (Park Krajobrazowy Wzniesien Łódzkich) i las na dalekim horyzoncie i kwitnące akacje, i bażanty, sarny i zające i skworonki na polu, ale tak super pięknie to u mnie nie jest. Za to mam działkę przy asfalcie, blisko do sklepu, szkoły, osrodka zdrowia i autobusu miejskiego, i nowobudowanej autostrady A1 -4 km, to też się dla mnie liczy.

Za to, że jest nasza.

Za ok. 60 drzewek, które na niej rosną.

Za kwitnące obecnie drzewka owocowe i modrzewie wypuszczające świeże zielone miotełki.

Za to, że pozwala snuć marzenia.

I za to przede wszystkim, że to kolejny powód, aby dziękować Panu Bogu za wszystko co otrzymujemy, a jest tego bardzo, bardzo dużo.

Maciek

To teraz ja :)

Kochamy naszą działeczkę za piękne położenie: w spokojnej dzielnicy domków jednorodzinnych, z dala od głównych dróg, z widokiem na Czantorię i Jaworowy, a jednocześnie zaledwie ok 2 km od centrum Za świetnie położenie wględem stron świata: ogród od południowej strony, pięknie nasłoneczniony, niewidoczny z drogi. Ale przede wszystkim chyba za ciszę, przytulność i za to, że czujemy się tam naprawdę szczęśliwi i z poczuciem, że znaleźliśmy się we właściwym miejscu o właściwym czasie.

Bo jest nasza,

bo te 14 arów nie jest ani za mało, ani za dużo

bo mam 8 dębów i jedną piękną brzozę

bo daje azyl po tym zwariowanym pędzie codzienności

bo mamy górkę z której naet można na nartach pojeździć

bo ptaszki śpiewają

......

bo rosną na niej kwiaty i ... smardze ( grzyby)

bo

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38149&grupa=0&kat=2&a=szadam61

Dlatego, ze to nasz kawałek ziemi, gdzie moje dziecko będzie mogło swobodnie spacerować a ja nie będę musiała pilnować aby nie wpadł w cos - no właśnie - co po sobie zostawił czyjś piesek...

Jak już zamieszkamy, to może znajdę jeszcze jakiś powód. Na razie tyle. Niestety nie mamy w pobliżu żadnej górki, tylko trochę drzew i równoooo wszędzie. Trochę mnie usypia ten widok, bo wszędzie płaskie pola...A ja tak lubię góry. No. ale jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma....

:wink:

• 1 month później...
Każdy z nas kupił ... nabył , zyskał lub w inny sposób stał się posiadaczem SWOJEGO MIEJSCA NA ZIEMI -działki.

Zastanawia mnie co lubicie w nich najbardziej ? Co mają w sobie takiego , że zdecydowaliście TA , ŻADNA INNA ?...

Co jest w nich takiego szczególnie urokliwego lub poprostu zwyczajnego ...ale.... Co o tym zadecydowało?

Pozdrawiam , szczęśliwa posiadaczka swojego miejsca na ziemi :p

Hmm... W skali szkolnej 1-6:

* widok: -5 (góry!)

* dojazd: +4 (asfalt prawie do końca, komunikacja miejska, niedaleko 2-pasmówka)

* media: 3+ (w pobliżu, ale mogłoby być pewnie lepiej)

* sąsiedztwo: b.d. :wink:

* "geodezja i architektura": 5 (lekko nachylona na zachód, wjazd od wschodu)