rodzinanaswoim 03.04.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Planuję za około miesiąc ruszyć z budową domu. Wzdłuż działki biegnie chodnik, ale nie ma zrobionego zjazdu na moją działkę. Mam projekt zjazdu, zatwierdzony w gminie. Pytanie: czy muszę ten zjazd robić teraz, przed rozpoczęciem budowy, czy mogę go wykonać w przyszłym roku gdy będę robił wykończeniówkę oraz otoczenie wokół domu? Czy pojazdy przyjeżdżające na budowę będą mogły legalnie wjechać na działkę przez istniejący chodnik, jeśli tego zjazdu nie wykonam teraz? Będę niezmiernie wdzięczny za informacje.Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 04.04.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Jeśli mówimy o legalności to powinieneś to wykonać. Jak samochody budowy będą jeździły przez wysoki krawężnik i niedostosowany chodnik oba te elementy ulegną zniszczeniu wiec bedziesz miec duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinanaswoim 04.04.2018 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Rozmawiałem dziś z panią architekt, która robiła mi adaptację projektu i ona powiedziała, że prawo nie wymaga ode mnie zrobienia wjazdu przed rozpoczęciem budowy domu. Zjazd będę musiał wykonać przed odbiorem domu w nadzorze budowlanym. Ktoś jest w stanie to potwierdzić? Generalnie to ja bym ten zjazd chętnie zrobił teraz, ale boję się zniszczenia kostki brukowej w części leżącej już na terenie mojej działki, co za tym idzie robienia dwa razy tej samej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 07.04.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Przeanalizuj jakie zagrożenie będzie dla Ciebie nioslo zniszczenie chodnika. Na swojej działce możesz zrobić nawierzchnię tymczasową z płyt lub tłucznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts