Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Herbaciarnia klubowa

kroyena

Recommended Posts

O dzień dobry

ale pospałam.

No jest herbatka - chetnie łyknę i zaraz idę stukać.

Olciu - to o upojeniach ma coraz większą szansę się spełnic - pisemny zdałam. Ustny w czwartek - może bedzie ok.

Ale wtedy będę piiiiiiic.

I nie koniecznie herbatkę :wink:

A jak nie to przejdę na drugą strone barykady - i zgłoszę sie na ochotnika do ogłoszenia które zamieścił kroyena..

Mam chyba szanse co?

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Góralska herbatka

Składniki:

Herbata, najlepiej mocna, angielska, śpirytusik, cukier.

Jak przyrządzić?

Jakem górol, napisem wam ludziska tak jako to sie mo łu nas pło górolsku! Do śklenicy sypiom łyzecke herbaty, nastawiam włode, co byk sie zagotowoła, nalewom śpirytus do tyj śklenicy z fusami herbaty, jo te se daje tak do połowy śklenicy śpirytusu, zalewam wrzącą wodom, a dodaje dwie łyżki cukru, rychle zamieszam i powolućku pije, grzeje jak skurcybyk, a i przed grypom chroni!

Csymajta sie ludziska HEJ!"

Wiecie co ?... :wink: może mnie zlinczujecie :lol: ale nie mogłam się oprzeć !!!!!!!!!! No popatrzcie sami !!!!!!

http://plfoto.com/zdjecia/460126.jpg

Wprawdzie to nie do jedzenia ale do ...patrzenia - oczy też potrzebują "jeść " prawda , że piękne ?

Spokojnie, kochana, co do dachówek przeczytaj sobie moją odpowiedź, a zanim przeczytasz odpręż się i weź sobie dodatkowo ciepły, rozluźniający prysznic np. z tym co poniżej (przepraszam, to też niejadalne, ale nie ja zrobiłem precedens :wink: )

http://atw-gdynia.webpark.pl/pliki/z71.jpg

Pozdrawiam -

Andrzej (Trach)

Pierwszą reakcją było :oops: , ale skoro zapraszasz wszystkich... :D

Andrzej (Trach)

P.S.

Przypomniała mi się relacja jednego z polskich obieżyświatów, który dotarłszy do Kraju Kwitnącej Wiśni, został tam przyjęty z honorami przez rodzinę, u której się zatrzymał. Jednym z elementów ówczesnej japońskiej gościnności była ceremonialna kąpiel w domowej łaźni-basenie. Wszystkich domowników razem z gościem. Zaskoczenie było więcej niż przyjemne, bo gospodarze mieli w dodatku piękną dorastającą córkę... z którą szybko nawiązał rozmowę (na tyle, na ile znał język). Gdy oznajmiono koniec kąpieli, gość stwierdził, że chętnie dokończy rozmowę z nią na temat, który właśnie dyskutowali, przy kolacji, na co usłyszał od panienki, że w posiłkach z tak dostojnym gościem ona nie może brać udziału, bo jest na to jeszcze za młoda...

:o

A. (T.)