mercii85 04.04.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Drodzy Forumowicze mam do Was prośbę o radę w sprawie ogrzewania podłogowego. Za chwilę będę sam rozkładał rurki. Teoretycznie jestem przygotowany do tej operacji. Mam tylko jedną wątpliwość. Dom ma ok 150 m2 posadzki do ogrzania. Parter, półpiętro, poddasze użytkowe. Kotłownia z tyłu garażu. Wszystko w podłogówce zasilanej pompą z pieca Immergas Victrix 12. Rozdzielacze już umieściłem na parterze i piętrze. Pytanie z którego rozdzielacza zasilić sypialnie która znajduje się nad garażem - półpiętrze. Z tego będącego na piętrze czy z tego na parterze a może trzeba dać kolejny specjalny tyko dla tej kondygnacji?Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 04.04.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Jeśli tylko sypialnia to z piętra. Będzie Ci lepiej odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercii85 09.05.2018 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 A czy rozwiązanie z 3 rozdzielaczami też będzie poprawne?Dołożę mały rozdzielacz na 2-3 obwody do sypialni będącej na półpiętrze. Akurat w miejscu gdzie mógłby się znaleźć ten rozdzielacz idzie pion do podłogówki więc łatwo będzie mi go zasilić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 09.05.2018 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Osobiście, w takim przypadku zastosowałbym trzeci rozdzielacz.Byłbym sceptyczny co do możliwości zasilania tej instalacji tylko poprzez pompę kotła - możliwe że trzeba będzie zastosować sprzęgło i drugą, mocniejszą pompę na instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts