coachu13 04.04.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Hej. Czeka mnie sporo do gipsowania. Zastanawiam się czy robić to ręcznie czy zaopatrzyć się w jakąś "zyrafe ".Jakie są Wasze doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 04.04.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Żyrafa jest to szlifowania a nie kładzenia gipsu A odnośnie gipsowania płyt to przecież nie gipsujesz całości tylko tam gdzie są wkręty i łączenia płyt co są fazowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 06.04.2018 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Tak, do szlifowania.Ja raczej chcę ciągnąć całość. Słyszałem i czytałem, że dużo lepszy efekt i tak naprawdę łatwo zauważyć przejścia pomiędzy miejscami gdzie był nakładany gips, a gdzie jest goła płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 06.04.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Mogę ci zrobić zdjęcie swoich dwóch pokoi co robiłem u teściów. Wszystko w G-K. Oczywiście zdjęcia pod kątem tak jak byś zaświecił kinkiet bo w tedy widać wszystkie nierówności. Ja szlifowałem wszystko gąbkami ściernymi z lampą w ręku i wszystko robiłem tak jak napisałem śrubki i łączenia. Na pierwszym suficie na którym się uczyłem zrobiłem całość gładzi i jak zaświecę teraz kinkiet to po prostu porażka a i tak jak się szlifowało to dochodziło się do papieru G-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 08.04.2018 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 No właśnie. Dlatego zastanawiam się czy to robić ręcznie czy "zyrafa ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 10.04.2018 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Pytanie ile masz czasu. Bo ręcznie sam regulujesz siłe docisku i czujesz to a zyrafa juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.06.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Hej. Czeka mnie sporo do gipsowania. Zastanawiam się czy robić to ręcznie czy zaopatrzyć się w jakąś "zyrafe ". Jakie są Wasze doświadczenia. Szanowny Panie, Aby efekt był zadowalający w pierwszej kolejności warto zadbać o dokładny montaż płyt gipsowo-kartonowych. Jeżeli powierzchnia będzie równa, nałożenie gładzi będzie łatwiejsze. Powierzchnię płyt można zagruntować gruntem ACRYL-PUTZ® GU 40, a do szpachlowania polecam użycie gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Można ją nakładać ręcznie lub maszynowo. Co do sposobu wykończenia – zastosowanie „żyrafy” przyspieszy prace, zaś szlifowanie ręczne będzie bardziej dokładne – wszystko zależy więc od tego, jaką ilością czasu Pan dysponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts