OldDiver 05.04.2018 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Mam zainstalowany system podgrzewania CWU przy pomocy solarów f-my Urlich. W zestaw systemu wchodzi zbiornik CW SolarLux Dual SD 220. Zbiornik ten jest wyposażony w wejście umożliwiające dodanie grzałki elektrycznej. Z literatury wyczytałem że typowa grzałka z termostatem do tego zbiornika winna mieć moc 2000 W - otwór w zbiorniku 5/4 cala. Chcę zamontować taką grzałkę jako rezerwę taktyczną w moim zbiorniku solara. Kontaktowałem się w tej sprawie z f-mą Urlich ale bez efektów. Czy ktoś ma taką firmową grzałkę na zbyciu, wie gdzie nabyć to proszę o informację? Googlowałem za taką grzałką ale nie znalazłem. A może taką typową grzałkę można zastąpić jakąś nietypową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.04.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kup sobie byle jaką grzałkę 5/4" na dowolnym portalu aukcyjnym i będzie działała dokładnie tak samo. Mam Hewalexa tam za grzałkę chcieli 160 PLN kupiłem inną za sporo mniejsze pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts