Mus Musculus 05.04.2018 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Drodzy Forumowicze! Sprawa dotyczy ocieplenia i izolacji dachu w moim domu rodzinnym. Sam dom jest drewniany i został zbudowany 20 lat temu. Na więźbę dachu została "położona" blacha - bez ocieplenia, bez izolacji. Wiem, że jest to bardzo kiepskie rozwiązanie ale z tego co pamiętam rodzicie nie mieli zbyt wystarczającej ilości funduszy, żeby ocieplić dach. Teraz pytanie do WAS jak należy wykonać tę 'operację' (ktoś kiedyś powiedział, że musimy ściągnąć blachę, żeby móc zastosować folię paro-przepuszczalną). Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie dlatego proszą Was o pomoc i poradę. Z góry dziękuję i pozdrawiam /Ł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 05.04.2018 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) blachy nie musisz sciągać można to zrobić od wewnątrz. na kanale gkitd jest gdzieś filmik. Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Michalgosc obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 08.04.2018 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 blachy nie musisz sciągać można to zrobić od wewnątrz. na kanale gkitd jest gdzieś filmik. [ATTACH=CONFIG]410545[/ATTACH] Michale, wytłumacz mi jak zakończyć tą folię przy murłacie. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 08.04.2018 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Jak już w innym poście pisałem trzeba ściągnąć blachodachówkę by wieźbę też chronić . Na rysunku widać że woda ze skroplin będzie spływać po krokwiach, powodując ich gnicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.04.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 No właśnie ile razy można o tym pisać. Nie ma możliwości poprawnego wykonania krycia wstępnego od środka!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts