kurtz 05.04.2018 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Chciałbym ocieplić strop na strychu nieuzytkowym. Strych jest bardzo niski, tak więc za dużo nie będę tam chodził. Czy jeżeli położę 15cm styropianu i na to płyta OSB 15mm bez żadnych podparć, tzn. będzie leżała tylko na styropianie to będzie to w miarę sztywne, czy styropian sie poodkształca od chodzenia? Alternatywa to zrobienie konstrukcji pod płytę, ale wolałbym tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson90 05.04.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 też sie nad tym zastanawiałem, bo mam 200m2 strychu i nie uśmiecha mi się robić wylewki ale odradzono ze względu na to, że osb nie przepuszcza wilgoci, więc nad garażem planuje wykonac konstrukcje i przybić płyty osb, pod spód styropian, a na pozostałej przestrzeni 32 cm styropianu przykryte 10 cm wełny żeby styro nie utleniał się bo przez 2 wyłazy wpada trochę swiatła a takto wełna zasłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts