kruci 05.04.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, między moim a sąsiada balkonem jest metalowa przegroda, pusta w środku (2cm). Niestety kiedy sąsiad ma włączoną klimatyzację (skierowana tyłem na przegrodę), na jego balkonie nie słychać jej bardzo, ale na moim generowany jest rezonansowy świst wysokiej częstotliwości. Podejrzewam że ta przegroda działa jak gigantyczna membrana. Przegrodę łatwo zdemontować, jest na nity - chciałbym w miejsce pustki dać 2cm..no właśnie czego? Rozumiem że 2 cm to nie jest izolacja akustyczna, ale chcę wyeliminować ten wzmocniony świst. Z początku myślałem nad wełną ale nie wiem czy cięzar nie będzie problemem (4m2x2cm ~ 12-15kg). Styropian lżejszy, ale czy na wysokie częstotliwości coś poradzi, może papier? A może przy tej grubości materiał nie ma znaczenia, tylko to że pustkę w tej przegrodzie wypełnie? Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez kruci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts