Karenz 05.04.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Jakieś 20 lat budowniczy mojego domu wykuł fundament w piwnicy na ok 25 cm zapewne na okoliczność pieca węglowego. Dziś przerabiam na gaz i muszę wrócić do pierwotnego stanu podłogi równego z poziomem gruntów. Dom oczywiście zamieszkały więc najprostrsza opcja z wylaniem cementu z betoniarki odpada trzeba biegać z wiadrami. Podłoga jest bardzo nierówna dlatego myślałem wyrównać na początek poziom no właśnie czym ? potem ułożyć 2x10 cm styropianu podłogowego i na to wylać 5 cm cementu zmieszanego z kamienieniami 1-3 cm (akurat mam takich tone luzem) Czy taki plan ma szanse powodzenia ? piwnica malutka coś ok 7m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 10.04.2018 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Jakieś 20 lat budowniczy mojego domu wykuł fundament w piwnicy na ok 25 cm zapewne na okoliczność pieca węglowego. Dziś przerabiam na gaz i muszę wrócić do pierwotnego stanu podłogi równego z poziomem gruntów. Dom oczywiście zamieszkały więc najprostrsza opcja z wylaniem cementu z betoniarki odpada trzeba biegać z wiadrami. Podłoga jest bardzo nierówna dlatego myślałem wyrównać na początek poziom no właśnie czym ? potem ułożyć 2x10 cm styropianu podłogowego i na to wylać 5 cm cementu zmieszanego z kamienieniami 1-3 cm (akurat mam takich tone luzem) Czy taki plan ma szanse powodzenia ? piwnica malutka coś ok 7m2 Ja bym dał jeszcze izolację przeciwwilgociową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts