Boch 06.04.2018 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Przymierzam się do docieplenia domu. Tak jak napisałem w temacie jest to dom mieszkalny z lat 80 tych. Gabaryty to ok. 320m2. Budynek to typowa PRLowska bryła w sześcian z trzema balkonami. Jakie mogą być orientacyjne koszty termomodernizacji budynku z wykorzystaniem styropianiu grafitowego o grubości 10 cm, standardowego kleju do styropianu grafitowego, siatki, tynku elewacyjnego oraz tynku strukturalnego na wysokości ok. 50 cm od podłoża? W jednym z serwisów znalazłem info, że koszt uwzględniający materiał oraz robociznę to 125 zł/m2, co przy gabarytach mojego budynku złoży się na kwotę 40 tys. zł. Na ile wiarygodna jest to kwota? Lokalizacja Wielkopolska. Dziękuję za ewentualną pomoc. pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Boch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts