Ja1986 07.04.2018 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Witam potrzebuje porady. W umowie o przyłączenie do sieci elektroenergetycznej w harmonogramie realizacji przyłączenia obiektu w punktach mam wypisane zakres prac i daty. Treść punktu 1.1 po stronie tauron dystrybucja dla zasilania podstawowego w terminie do 2018.03.28 wykonanie przyłącza kablowdgo i dalej opisana długość i przekrój .1.2 po stronie przyłączanego podmiotu dla zasilania podstawowego nie później niż 14 dni przed 2018.03.28. Wykonanie instalacji w obiekcie (instalacja wykonana przez elektryka i wypisane pismo zgłoszenie gotowości . Data 23.02.2018. Pismo dostarczylem do taurona 27.03.201. Pismo złożyłem tak późno, gdyż dostałem informację, że najpierw muszę otrzymać KARTĘ DANYCH I ZAPŁACIĆ FAKTURĘ ZA PRZYŁĄCZE. Dziś jest 7.04.2018 fakturę i kartę danych dostanę najwcześniej 9 czyli 11 dni od terminu który jest w punkcie 1.1. Moje pytanie czy mogę coś wywalczyć w tauronie za ta zwłokę? I w jaki sposób ewentualnie się do tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 09.04.2018 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Czy w umowie są opisane kary za zwłokę? Jeśli nie, to możesz dochodzić odszkodowania za straty wynikłe z niewykonania umowy. Jakie jesteś w stanie udokumentować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ja1986 09.04.2018 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 No właśnie się zastanawiam co można podpiac pod to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 13.04.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Stratę lub utracony dochód, które pozostają w bezpośrednim związku z niewykonaniem przez nich umowy. Np. kary umowne dla wykonawcy, który nie mógł zacząć prac przez brak prądu. Albo koszt wynajęcia i pracy agregatu. W praktyce, jeśli to jest kilkanaście dni zwłoki, to sobie odpuść, na budowie jest dużo ważniejszych tematów do załatwienia, niż użeranie się o jakieś grosze odszkodowania z wielką firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts