Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele podłogowe z clipem a podłogówka

a g

Recommended Posts

Witam,

Jestem na etapie wyboru paneli podłogowych i planowałem zakup paneli na click aby łatwiej się je kładło.Byłem zdecydowany już na konkretny model ale sprzedawca powiedział, że mieli sytuację gdzie panele na podłogówce na click zaczęły się rozchodzić, na piętrze gdzie nie było podłogówki wszystko jest ok ale na parterze w kilku miejscach panel się rozchodzą.

Nie będę mówił jaki to producent żeby zaraz handlowcy się nie zlecieli. Panele nie były najtańsze więc nie wydaje mi się, żeby sprzedawca chciał mi wcisnąć coś innego, tym bardziej że montaż będzie samodzielny więc tym bardziej zawsze mógłby to zwalić na kiepskie położenie.

Jakie są wasze doświadczenia z tym systemem? Ja podłogówkę mam na parterze i pietrze, ogólnie około 130m2 więc byłoby to dla mnie bolesne gdyby zaczęły się rozchodzić.

Dziękuję,

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Wielokrotnie na forum był poruszany problem paneli do ogrzewania podłogowego, i ustalono że takie panele to chwyt marketingowy. Większe tem. działają na panele gdy świeci na nie słońce przez okno, niż tem. ogrzewanej podłogi. Szczególnie w nowych dobrze izolowanych domach.

Mam u siebie panele w sypialniach, w salonie deskę wielowarstwową i po 1,5 roku wszystko jest ok. Panele układałem sam.