kurtz 08.04.2018 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Okno od dołu jest sztywno podparte a blisko górnego narożnika jest miejsce do mocowania na dyble, więc czy takie okno ma możliwość rozszerzalności od temperatury?Wyliczyłem, że 1,5metrowe okno może rozszerzyć się 6mm między temperaturą 10 a 60 stopni C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.04.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Okno od dołu jest sztywno podparte a blisko górnego narożnika jest miejsce do mocowania na dyble, więc czy takie okno ma możliwość rozszerzalności od temperatury? Wyliczyłem, że 1,5metrowe okno może rozszerzyć się 6mm między temperaturą 10 a 60 stopni C Producent określa konkretnie miejsca gdzie mają być dyble/śruby. Nie mogą być zbyt blisko narożników i słupków bo może dojść do odkształceń okna lub pęknięcia zgrzewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.04.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Pomijając błędy ciagle powielane w instrukcji montażu ITB są zupełnie inne punkty mocowań dla montażu na kotwy i inne dla montażu na dyble badz śruby do montażu ościeżnic.W przypadku dybli i śrub odległość mocowania naroży jest większa jak dla kotew by nie powstawały naprężenia grożące pękaniem zgrzewow i odksztalceniom profila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 08.04.2018 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 okno o wys 140cm mam zamocowane dyblem jakieś 10cm od góry i do tego 3 kotwy na wysokości, i tak się zastanawiam skoro od dołu jest podparte i 10 cm od góry zamocowane dyblem to jak to ma się ew. rozszerzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts