Robert.W 08.04.2018 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Mam problem ,hurtownia dostarczyła mi pręt dwunastkę na zbrojenia jak się okazało nie sprawdziłem wszystkich prętów i są dwa rodzaje !!! tak zwana jodełka A-III reszta to A-IIIN . Teraz nie wiem co robić czy reklamować (stal zakupiona dwa miesiące temu) czy dać sobie spokój bo jest ok ?? Dodam że dom parterowy z poddaszem użytkowym 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.04.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Zależy co masz w projekcie a nie jaki dom. Różnica w wytrzymałości jest spora jak masz A-IIIN to zamiana na na A-III jest możliwa ale trzeba to rozsądnie zrobić - często oznacza zagęścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 08.04.2018 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Jeśli w projekcie masz stał a3 (jak większość projektów) to na pewno zastosowanie stali a3n nie będzie błędem - epstal jest mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert.W 08.04.2018 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Też mi się tak wydaje,przestudiowałem plany i okazuje się że mam w obliczeniach przyjętą stal A-II 18G2 płyta ,belki,ławy fundamentowe.Płyta zbrojona fi 10 co 12cm. Kierownik budowy powiedział żeby kupić fi12 a na belki fi16 bo takie są standardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts