pershing1899op.pl 08.04.2018 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Mam pytanie na temat kominka w projekcie poniżej https://www.extradom.pl/projekt-domu-ajr-03-wersja-b-WOJ1015 Czy tak usytuowany kominek ze zwykłym wkładem ogrzeje caly dom w jesienne i wiosenne zimniejsze dni? Czy tylko w salonie będzie ciepło a w innych pomieszczeniach zimno? Podstawowe źródło ciepła będzie pewnie gaz. I pytanie o samą budowę takiego kominka wewnętrzno-zewnetrznego. Jakiego kosztu mogę się spodziewać bez wkładu?Dziękuję za pomoc i odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.04.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Kominek w rogu. Tak jakby projektant się go wstydził (łatwo firanką zasłonić! )....Stare domy ogrzewane jednym piecem, miały go na środku. Mam nadzieję, że rozumiesz dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 08.04.2018 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Dlatego pytam na przykładzie tego projektu. On ma też kominek zewnętrzny, dlatego tam stoi a nie w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.04.2018 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Są dwa kominy. Nie ma obowiązku stawiać jeden przy drugim. Postaw kominek grzewczy na środku domu, zewnętrzny na zewnątrz - będzie większa szansa ogrzać dom równomierniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 08.04.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Kominek w rogu. Tak jakby projektant się go wstydził (łatwo firanką zasłonić! )....Stare domy ogrzewane jednym piecem, miały go na środku. Mam nadzieję, że rozumiesz dlaczego... Do tego pozniej żale że to mebel bo przegrzewa/niedogrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 08.04.2018 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 To w jakim miejscu w tym projekcie najlepiej zrobić kominek? A tak z ciekawości. Jaki może być koszt komina z tego projektu zewnętrzno-wewnetrznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.04.2018 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Od 2000 do 8000 zł. Zewnętrzny, moim zdaniem masz źle zaprojektowany. Dałbym większą średnicę....Ale to takie forumowe pogaduszki (trochę o dupie Maryny). Nikt nie wie jakie masz plany, wizje, gdzie budujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 08.04.2018 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Czym jest spowodowane taka różnica ceny? Dość sporo między 2 a 8k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.04.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Za pierwszym razem nie otwierała mi się wizualizacja Twojego domu. teraz widzę, że to fajny projekt...Robiłem piecokominek w podobnym: http://blog.kominki-batura.pl/dom-w-sudetach/ Tyle, że tam komin był tak jak się powinno to budować - w kalenicy. Co do cen...Zakładałem, że za 2000 kupisz tani, byle jaki materiał i sam to zbudujesz. 8000 miało być dla firmy legalnie prowadzącej działalność. Z materiałem (dobrym, jakościowym) i robocizną, wykonaną przez ludzi którym płci się godziwie za pracę, opłacono ZUS, a firma rozliczająca się z fiskusem, a nie po cichu na boczku.... Teraz widzę, że obie kwoty są zaniżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 09.04.2018 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 W takim razie jako może być koszt? A jakbym do tego kominka zamontowal dgp? Zdało by to egzamin? No i czy to opłacalna inwestycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.04.2018 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 W takim razie jako może być koszt? A jakbym do tego kominka zamontowal dgp? Zdało by to egzamin? No i czy to opłacalna inwestycja?Pytanie podobne do tego: "czy małżeństwo to opłacalna inwestycja?" Mam Ci odpowiedzieć?! Albo: jaki jest koszt zakupu samochodu? Rusz do jakiegoś salonu kominkowego w pobliżu i pytaj. Kupić zaraz nie musisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 16.06.2018 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Nie chce zakładać nowego tematy, więc piszę tutaj. Jak powinno się rozkładać rury od dgp jeżeli strop jest lany? Nie ukrywam, że opcja układania rur przy ścianie i przez to zmniejszanie pomieszczeń przez regipsy średnio mi się podoba... Ma ktoś wiedzę na ten temat jak to najlepiej zrobić na przykładzie projektu powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts