MARTINOS 08.04.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Witam, od kilku dni mam problem z podajnikiem. 2-3 razy dziennie zawiesza się. Tzn. wtedy kiedy ma kręcić ślimakiem tylko buczy. Zawleczka się nie zrywa itp.Zbiornik i ślimak opróżniony do zera. Nowy węgiel i nadal to samo. Mam wrażenie, że nie chodzi tu o jakiś kamień itp. Wygląda jakby miał problem ze startem lub nie miał siły ruszyć --> to tak obrazowo.Aby ruszyło wystarczy stuknąć młotkiem w oś ślimaka Takie częste przestoje i buczenie mogą osłabić silnik? Ktoś miał coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S76 08.04.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Typowy objaw zużycia kondensatora rozruchowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 08.04.2018 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Typowy objaw zużycia kondensatora rozruchowego. Gdzie go szukać? w obudowie silnika? Kondensator jak mniemam jest wlutowany, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S76 08.04.2018 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Kondensator znajduje się w "puszce" z tworzywa przy silniku. Jest to duży element (wielkości baterii R20), u mnie jest podłączony złączami śrubowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 08.04.2018 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Kondensator znajduje się w "puszce" z tworzywa przy silniku. Jest to duży element (wielkości baterii R20), u mnie jest podłączony złączami śrubowymi. Wielkie dzięki! P.S. Czy ta sytuacja z buczącym silnikiem mogła mieć wpływ na jego kondycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 08.04.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Jeśli to kondensator a rzecz by się powtórzyła, możesz wymienić go na większy, oczywiście nie można przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 10.04.2018 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Kondensator wymieniony. Wszystko działa. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts