dobropol 08.04.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Witacje, jest sobie działka na której nie bedzie budowany budynek przed najblizsze 4 lata ale ma być ogródek i potrzebna jest woda.Prądu przez 3 lata również nie bedzie chyba że zaistnieje potrzeba zakupu agregatora. Woda wydaje się że jest dosyć płytko gdyż 20 metrów od działki biegnie rów odwadniajacy z jednej strony ,a 100 metrów z drugiej strony działki ten rów łaczy się z jeszcze wiekszym rowem. W rowie płynie lub stoi woda. Zależy mi żeby zmieścić się w budzecie max 2 tys ze wszystkim, z czego wiekszość prac moge wykonać sam. Do tej pory myślalem żeby po prostu zbudować studnie kręgową, w sposob taki ze wkladam krąg , podkopuje i nastepny na niego i tak dalej, nie wiem jeszcze jak nakladać kolejne kręgi na poprzednie bo one waża dobre pare set kilogramów. No ale oglądałem sporo na ten temat w internecie i sa tez inne opcje, np studnia z rurą osłonową ale do tego trzeba by hydrofor a jak mowie nie ma prądu lub jest też opcja zrobienia abysinki z pompą ręczną. Czy taka studnia abisyńska miala by jakąś przewage nad studnia z kręgów ? Mozliwe ze cenowo wyszło by pare set złotych taniej ale cos poza tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.04.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Skoro masz wysoko poziom wody, to raczej trudno Ci będzie wykopać studnię kręgową opisanym przez Ciebie sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobropol 08.04.2018 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 no jesli woda pojawiala by sie juz przy drugim kregu to ewentualnie pozyczyl bym agregat z pompa i wkopal 3 do 4 kregow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts