Paska 08.04.2018 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Witam! Otoż chce odnowić fasadę u dziaka. Ocieplenie to stryopian zaciągnięty klejem, bez tynku dekoracyjnego. Obecnie widać prawdopodobnie ślady wysoleń po kółkach montażowych (jasne plamy), do tego jeszcze pojawiły się mikroorganizmy. Stara farba to jakiś Flugger, matowa, szorstka, bliżej jeszcze nie ustaliłem co to za farba (jutro postaram się dowiedzieć dokładnie) I teraz pytanie moji drodzy jak właściwie przygotować podłoże ? Umyć to myjka z jakąś chemia ? Też zbytnio nie chciał bym deklaracji środkowa (wszystko spłynie na trawnik) czy najpierw umyć a ręcznie nałożyć jakiś preparat? (Jaki chemia użyć) i jaka dobra farbę polecacie do fasady. Biała, trwala? Osobiście u siebie używałem weber, chodź może coś polecicie jakość/cena dużo tego nie ma ok 100m2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.04.2018 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 kolka i tak sie pojawia niestety, to tzw efekt biedronki, aby go wyeliminowac trzeba by bylo klasc kolejna warstwe styropianu, kolkowac z zaslepkami. co do braku tynku i malowaniu kleju bezposrednio - mam zdanie jakie mam - jest to totalna porazka, w szczegolnosci dla kolorow innych niz bialy (mocno odbijajacy promienie) bo to po prostu peka i tworzy sie pajeczyna. czyli generalnie zupelnie inaczej bym robil, ale skoro tak chcesz to prosze bardzo:zmywamy to zielone paskudztwo myjka (mechaniczne usuniecie) na to 2-3 warstwy Capatoxu http://med-bud.pl/grunty-elewacyjne-caparol-capatox-10l,c27,p181,pl.htmljak sobie wyschnie malujemy czyms rozsadnym: Chems Silikonfarg http://med-bud.pl/farby-fasadowe-chems-silikonfarg-biala-12l,c29,p112,pl.htmlszybko lekko i przyjemnie, ale... jak juz wspomnialem: wybrana technologia wykonania z linii "byle jak" ale za to szybko i skutecznie na jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paska 09.04.2018 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Docieplenie w obecnej chwili odpada Niestety obecna fasada ma ok 12 lat ? Byłem dziś w flugger, nie opowiedzieli mi na pytanie co to może być za farba a jak jest z tym gruntem? Kładzionym na farbę ? Kiedyś właśnie flugger miał chemię fluer 37 które można było podawać do myjki, obecnie go wycofali, trochę się boje aby nie spodkała mnie niemiła niespodzianka z łuszcząca się farba a jak z jakością farby Silikonfarg? Cenowo mocno przystępna do flugger jak i weber ? Ogólnie na farbie nie mam zamiaru oszczędzać na być po prostu dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edilcol 17.04.2018 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 witam. farba fotokatalityczna. spokój na lata i bez wykwitów. pf-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.04.2018 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 witam. farba fotokatalityczna. spokój na lata i bez wykwitów. pf-10 wez... najleiej z hiperturbokrystalizatorem polimerowym skad Wy sie bierzecie.... wpadasz na forum i poki co 2/2 posty masz o cudownej farbie pf10 fotokatalitycznej piszesz nastepne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benchmark 25.04.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 A co z dobrej jakości silikonową farbą elewacyjną? Też bez sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.04.2018 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 A co z dobrej jakości silikonową farbą elewacyjną? Też bez sensu? ale co pytasz o malowanie kleju? bez tynku? prosze bardzo, praktycznie pewne ze tak to bedzie wygladac za 2-3 lata http://forum.muratordom.pl/showthread.php?246190-Dla-tych-kt%C3%B3rzy-wymyslili-sobie-klej-malowany-farba-elewacyjna&highlight=tych nie szkoda pracy i materialu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benchmark 30.04.2018 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Chodzi mi o to, czy zabrudzoną elewację można odmalować po prostu farbą (silikonową - bo podobno najlepsza) i uzyska się odpowiedni efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts