coppi 09.04.2018 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Cześć,Mam taką sytuację. Zrobili u nas kanalizację (brawo, XXI wiek za płotem) i sam do zrobienia mam przyłącze na mojej działce. Na przykanaliku ma być u mnie studnia rewizyjna. W wodociągach uchwalili sobie standardy, że kineta ma być 425. U mnie warunki na działce są takie, że walcze o każdy centymetr i bardzo by mi pasowało włożyć kinetę 315. Argument za 425 jest taki, że do czyszczenia odpowiednia, ale pobadałem temat u producentów kinet i wychodzi na to, że wszystkie urządzenia (lub prawie wszystkie) na 315 też się zmieszczą. Z tym czyszczeniem to u mnie podłączenie do studni będzie takie, że od strony domu na głębokości 70cm włączenie w rurę karbowaną "in situ", z do kanału przez kinetę na 1.50m. Więc czyszczenie można też zrobić od strony głównego kanału.Pierwszą odpowiedź na odstępstwo mam odmowną, więc do prezesa się muszę wybrać i to przegadać. Dlatego chciałbym się jakoś lepiej przygotować. Macie jakieś rady/ spostrzeżenia. Albo jak to jest u Was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 26.04.2018 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Dobra, to sam sobie odpowiem. Ogólnie jest sukces, mogę 315 po zgodzie wodociągu montować. Oficjalnie samochód do udrażniania (przepychania znaczy się) rur do 315 nie podejdzie podobno. Więc u mnie ewentualne czyszczenie będzie się odbywać od studzienki w głównym kanale, czyli 425mm. W kinecie 315 nie mam przelotu, tylko wejście z budynku w rurze trzonowej na głębokości ok 70cm, w wylot kinetą na 150cm. Więc w domu syfonów nie wywali i fontanna się nie zrobi chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts