Pascalt 09.04.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,muszę dorobić kawałek wylewki w progu pomieszczenia gospodarczego. Pozostało mi sporo worków kleju do styropianu/siatki. Wydaje mi się, że nie powinno się z tym nic stać, ponieważ klej do styropianu/siatki jest znacznie bardziej elastyczny, niż typowa wylewka, zawiera znacznie więcej różnego rodzaju plastyfikatorów, więc chyba nie powinien popękać, ale wolę się dopytać bardziej doświadczonych osób.Czy mogę bez obawy wykonać coś takiego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 12.04.2018 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Serio nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 13.04.2018 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Chyba tak zrobię, bo zakupiłem za dużo worków kleju do styropianu i niestety zaczyna się on już zbrylać, bo leży jakieś 3 lata już... i przerzucam z miejsca na miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 26.04.2018 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Może jednak ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Dosyp piasku , niewiele max 20% / worek będzie dobrze. klej schnie dłużej i jest jaśniejszy niż wylewka, ale po związaniu jest twardszy. Nie widziałem Twojego wątku więc nawet nie próbowałem odpowiedzieć .Mnie zostało więcej do siatki i zrobiłem z niego nawet fundament słupków do kompostownika dałem tylko hydro polepszacza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 26.04.2018 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Dziękuję za odpowiedź, jednak to już końcówka budowy i piasku brak...Myślisz, że bez piasku może spękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie nie popęka ale ta zaprawa jest bardzo "lepka" nie zachowuje się jak zaprawa Po wyschnięciu bez piasku będzie bardzo twarda.. i trudna w obróbce....oczywiście wyrównasz pacą jak będzie miękka i będzie dobrze. Podczas obróbki np szlifowania będzie się kruszyć a nie ścierać.....pomyślałem jak to ująć i chyba jest zrozumiałe Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 26.04.2018 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Wszystko jasne. Dziękuję bardzo za pomoc:) Mam zamiar zrobić odrobinę rzadszą, żeby się lepiej rozprowadziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts