Pascalt 09.04.2018 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam,wiem, że podobne tematy były już na forum poruszane, jednak jakość kleju różnych producentów zmienia się z czasem - tak było chociażby z bardzo dobrymi jakościowo klejami Atlas Plus, który aktualnie bardzo dużo wykonawców odradza...Bardzo proszę o jakieś sugestie, bo mam do położenia ok 150m2 gresu u siebie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliczi 09.04.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 A dlaczego atlasa odradzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 09.04.2018 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Czytałem sporo na różnych forach, wszędzie przewija się informacja, że Atlas się zepsuł ostatnimi czasy. Polecają Mapei, ale ten cenowo dość mocno odstaje, ale jeśli wiadomo za co się płaci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 09.04.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Ceresit CM16 - Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.04.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Kerakoll H40 no limit to tak "na wypasie"Kerakoll Bioflex - to tak ze poradzi sobie spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 10.04.2018 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Grunt KIESEL Okamul GG 1:1Klej KIESEL Servostar 1000 C2 TE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 10.04.2018 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Kerakoll Bioflex ciekawa propozycja, tylko mało popularny, pytanie czy wystarczająco przetestowany...Klej KIESEL Servostar 1000 C2 TE, to trochę kosmiczna cena, ale rozumiem, że jest ona mocno uzasadniona?Ceresit CM16 całkiem ciekawa alternatywa dla Atlasa i Mapei, podobnie wychodzi też cenowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 20.04.2018 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Witam, Wszystko zależy jakie płytki masz do położenia, chodzi mi o ich wielkość. Aby być pewnym, że klej, który chcesz kupić da sobie radę z Twoimi płytkami musisz sprawdzić jego klasę a nie sugerować się przede wszystkim napisami. Producenci często opisują właściwości swoich klejów, które nie koniecznie idą w parze z faktami. Najlepszym rozwiązaniem będzie klej podwyższonych parametrach wytrzymałościowych, wydłużonym wiązaniu, tiksotropowy klasy C2TE. Oczywiście jeśli chcesz kleić płytki wielkoformatowe np. 60x60cm taki klej będzie wymagał jeszcze dodatkowego parametru tzw. stopnia odksztalcalności, który jest podawany literą S1 lub S2. Podsumowując jeśli chcesz dobry klej musisz celować w produkty klasy C2TE S1 Z oferty mojej firmy gorąco polecam kleje elastyczne zbrojone włóknem polipropylenowym albo FAST EXTRA klasy C2TE albo FAST EXTRA + klasy C2TE S1 Wkrótce pojawia się jeszcze dodatkowe kleje o wysokiej elastyczności obydwa w klasie C2TES1 zbrojone włóknami : FAST EXTRA GEL i FAST EXTRA MARMUR Jedna bardzo ważna kwestia. Bez względu jaki klej kupisz, od jakiego producenta najważniejsze aby płytki były klejone metodą kombinowaną czyli klej na podłożu i na płytce. Zwróć na to SZCZEGÓLNĄ uwagę Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek88 04.12.2020 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Cześć. Odświeżam troszkę temat, bo co było chwalone rok temu, nagle okazuje się nijakie. Do położenia będzie z 60 m salonu z kuchnią na podłogówce. Gres 60x60. Jaki klej warto? Kiedyś przy remontach zawsze stawiałem na mapei P9, ale to inne czasy i inne płytki. Czy Mapei nadal jest dobry? Czy lepiej coś innego? I czy taki sam klej brać na podłogi i ściany w łazienkach? Bo tam też będzie ładne parę metrów (mała 6m2 po podłodze a większa prawie 20) i zastanawiam się,jak by tu zrobić i dobrze i nie przepłacić bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts