lordvader69 09.04.2018 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witajcie, remontuję sobie sposobem gospodarczym pomieszczenia w suterenie. Jedna ze ścian (tylko ta i to do połowy) jest mokra - cały czas. Chciałem ją ładnie wyrównać, niestety po przyklejeniu narożnika na gipsie wyszły bąble (trochę jak żywica) z wodą. W jaki sposób można wysuszyć tą ścianę i co powinno się na nią nałożyć? Myślałem o tynku + gładź wapienna na to. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.04.2018 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 No cóż, brak izolacji poziomej lub uszkodzona istniejąca ...trzeba odkopać z zewnątrz i wykonać izolację.Wszystkie inne czynności to tzw "pudrowanie pryszcza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martess85 17.04.2018 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Byłam w podobnej sytuacji, na ścianie wychodziły brzydkie ślady, okazało się, że z rury pod wanną saczyla się woda, przez co ściany namokly w łazience i przedpokoju. Trzeba było ekipy ze sprzętem, zdarli farbę ze ścian z kawałkami tynku i kilka płytek w podlodze, podłaczyli sprzęt, ktory odprowadzał wodę ze ścian i podłogi do specjalnych pojemników. Trwało to ponad tydzień, maszyny hałasowaly strasznie i nie można było otwierać okien, ale opłaciło się, podłoga pod płytkami i mury wyschły. Od kilku miesięcy jest spokój, ściany zostały wyrównane i pomalowane na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts