lukpat 09.04.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam, Mam dom po dziadkach, (kwadraciak, kostka) został ocieplony ponad 10 lat temu o środka, Na ściany został przyklejony styropian, a na to folia paroizolacyjna i płyta GK. Tak zostały ocieplone ściany zewnętrzne. Nic złego przez ten czas się nie działo, żadnych grzybów, wilgoci itp, okna są z PCV. Chciałbym ocieplić dom tradycyjnie, czy jest sens zrywać to ocieplenie?, czy jest to konieczność w tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 09.04.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Czy jest sens, to najpierw trzeba by znać koszty ogrzewania i planowane oszczędności po ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukpat 10.04.2018 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Czy jest sens, to najpierw trzeba by znać koszty ogrzewania i planowane oszczędności po ociepleniu. Ale po co koszty?, ocieplenie już jest głównie chodzi mi czy nic złego nie będzie się działo jak ściana będzie ocieplona z 2 stron. Demontaż tego zajmie mi trochę czasu, muszę to też z utylizować. Szkoda mi niszczyć tej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts