kika123 10.04.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Witam Zaczęłam budowę domu, w tym momencie murują mi mury. Złożyłam wniosek o warunki prztylaczy wody, kanalizacji i prądu. W tym momencie prąd i wode mam z domu który stoi obok. Chodzi mi o wewnętrzne instalacje w domu, czy muszę miec jakiś oddzielny projekt, czy można kłaść rury. Czy mogę znaleźć osobę która się na tym zna i po wybudowaniu dachu, rozprowadzac rury wewnątrz budynku, czy musze mieć jakiś specjalny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 10.04.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Jeśli zaczęłaś budowę domu, to przecież musisz mieć projekt.Jeśli masz projekt domu, to masz zawarty w nim projekt instalacji.O co to pytanie?Chcesz może instalacje wykonać po swojemu, nie do końca tak, jak podaje projekt?Jeśli instalacja będzie wykonana poprawnie, kierbud na ogół nie widzi problemu. Byle zachować standardy bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika123 10.04.2018 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 A to mam taką mała opisówkę i marny projekt....nie wiedziałam że coś takiego wystarczy, opis jakie gniazdka, jakie napięcie i rysunek na jedną stronę gdzie mniej więcej gniazdka, ale rozumiem że mogę robić inaczej? Dziękuję dopiero zaczynam, jestem początkująca i nie znam się zupełnie, a można zrobić najpierw instalację w domu wewnątrz , a na końcu podciągnąć do budynku, bo mam prad i wodę z drugiego domu.....a muszę obmyślić gdzie kopac i jak się za to wziąść bo mam do przekopania 100 metrów i chyba wolałabym zrobić to jak najpóźniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroniszcze 11.04.2018 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 A to mam taką mała opisówkę i marny projekt....nie wiedziałam że coś takiego wystarczy, opis jakie gniazdka, jakie napięcie i rysunek na jedną stronę gdzie mniej więcej gniazdka, ale rozumiem że mogę robić inaczej? Dziękuję dopiero zaczynam, jestem początkująca i nie znam się zupełnie, a można zrobić najpierw instalację w domu wewnątrz , a na końcu podciągnąć do budynku, bo mam prad i wodę z drugiego domu.....a muszę obmyślić gdzie kopac i jak się za to wziąść bo mam do przekopania 100 metrów i chyba wolałabym zrobić to jak najpóźniej.... lepiej nie myśl za duża i kop tam jakie masz warunki przyłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts