baanaan 10.04.2018 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Witam, wodociągi wyznaczyły mi warunki, które muszę spełnić by mieć na swojej działce wodę. Jak myślicie jakich kosztów mogę się spodziewać? Może ktoś robił podobny odcinek z takich materiałów? Wolę znać orientacyjną cenę za mb przed zleceniem projektu. Długość budowanej sieci to 100m. 1. Projekt, kosztorys inwestorski, projekt zmiany organizacji ruchu (droga gruntowa jeżdżą tam jedynie rowerzyści)2. Pozwolenie na budowę3. Materiały: rury i kształtki PE100 RC fi 125mm, złącza, zasuwa generalnie mam im przekazać wszystko co potrzebne do budowy tego odcinka sieci. Resztę biorą na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.04.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Witam, wodociągi wyznaczyły mi warunki, które muszę spełnić by mieć na swojej działce wodę. Jak myślicie jakich kosztów mogę się spodziewać? Może ktoś robił podobny odcinek z takich materiałów? Wolę znać orientacyjną cenę za mb przed zleceniem projektu. Długość budowanej sieci to 100m. 1. Projekt, kosztorys inwestorski, projekt zmiany organizacji ruchu (droga gruntowa jeżdżą tam jedynie rowerzyści) 2. Pozwolenie na budowę 3. Materiały: rury i kształtki PE100 RC fi 125mm, złącza, zasuwa generalnie mam im przekazać wszystko co potrzebne do budowy tego odcinka sieci. Resztę biorą na siebie. Dali Ci na piśmie że masz im przynieść rure żeby Oni zbudowali wodociąg? Jak Ci to dali na piśmie, to UOKiK bardzo się ucieszy. Kolejne łosie do ukarania. Ta reszta to pikuś, 10% pewnie. Głowny koszt to papierkologia (projektant, uzgodnienia, mapa do celów projektowych) oraz materiały. Oni przyjadą koparką i Twoje materiały w pare godzin zakopią. Zdajesz sobie sprawę ze to kpina jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baanaan 10.04.2018 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Nie pasowało mi to pismo, przed jakimkolwiek kolejnym ruchem chciałem jeszcze pisać do gminy oraz myślę o odwiedzinach u prawnika. Chciałem tylko poznać orientacyjne koszty. Tutaj fragment z pisma od nich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.04.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Nie pasowało mi to pismo, przed jakimkolwiek kolejnym ruchem chciałem jeszcze pisać do gminy oraz myślę o odwiedzinach u prawnika. Chciałem tylko poznać orientacyjne koszty. Tutaj fragment z pisma od nich: [ATTACH=CONFIG]410842[/ATTACH] Ty biegnij z tym do Urzędu Ochrony Konsumenta i Konkurencji. Oni za wykorzystywanie braku konkurencji do przerzucania kosztów rozbudowy sieci na odbiorcę bardzochętnie wlepiają kary! Acz musisz być świadomy tego, że jak zostaną ukarani to nie zrobią sami, bo nie będą mieli tego w planach, nie będzie kasy, nie jest to uzasadnione ekonomicznie, itd, itp. Czyli idziesz z nimi na noże. Jak to rozegrać nie podpowiem. Raczej nie możesz do nich pójść i oficjalnie powiedzieć, że złożysz doniesienie do UOKiK ja Ci sami tego nie zbudują. Ktoś tu ostanio opisywał (poszperaj), że fizycznie sam zbudował, przekazał sieć a potem wystawił rachunek i po jakimś czasie wywalczył sądownie zwrot kasy za to co zbudował. Nie jakieś marne 10% tylko wszystlko. Podpytaj tą osobę. Wizyta u prawnika też polecana. Na pewnoe bym tego co pokazałeś bez dogłębnej analizy nie podpisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts