wioslo1 10.04.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Dokonalem sprawdzenia domu pożyczoną kamera termowizyjna Flira. Robilem to 1 raz ale wcześniej się przygotowałem merytorycznie (norma, warunki itp.) więc pomiary powinny być stosunkowo miarodajne. Zastanawiają mnie liniowe mostki w narożnikach ścian zewnętrznych i na styku ścian ze stropem. Dom z dachem płaskim czyli 2 x terriva ocieplony 15 cm styro. Różnice temperatur w stosunku do reszty powierzchni ścian wszędzie maja po min 3 stopnie a dochodzą do 5. Czy Waszym zdaniem tak to powinno wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 10.04.2018 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 13.04.2018 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 To są typowe mostki geometryczne związane z kształtem budynku, nie muszą być związane ze złym wykonaniem izolacji. W narożnikach ciepło po prostu ucieka przez 2 przegrody (ściany) zamiast przez jedną w związku z tym strumień ciepła jest 2 razy większy. W górnym narożniku pod stropem ciepło ucieka nawet przez 3 przegrody. Żeby nie mieć takich mostków to musiałbyś zbudować coś na kształt igloo - ktoś na forum zresztą coś takiego budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 13.04.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 masz tam różnicę tylko 4*C jeśli byłby to wady do różnica większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 14.04.2018 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 w sumie to co pisze kolega Boban ma dla mnie sens tylko pytanie jaka ta wartosc robi sie juz nieprawilowa bo np znalazlem jeszcze zdjecia gdzie juz mamy ponad 5 stopni roznicy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts