4mpa 11.04.2018 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Witam (budynek to stara chlewnia adoptowana pod dom) Panowie ja mam pytanko co do ocieplenia ścian szczytowych - mury suche z poziomą izolacją - fundamenty opianowane... mur 40cm -cegla biała rocznik 56 - okna 2komorowe rama 7,5cm pytanko ile styropianu na zewnątrz ? Od wewnątrz wymyśliłem sobie wełnę 5cm + plyty kg dla wyrównania ścian i schowania różnych instalacji - zatem czy tak może być ? jak z punktem rosy ? co by nie narobić sobie bałaganu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 15.04.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Ja odpuściłbym wełnę od środka- pewnie i tak nie uda Ci się tego zrobić jak należy i będziesz miał tylko kłopot.Staraj się ocieplić warstwą ok 15cm, ale przede wszystkim dach/strop bo to najistotnijsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts