eryk77 13.04.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Powoli przymierzam się do alarmu w nowym domu. Myślałem o Satel Versa, ale może Micra wystarczy do moich potrzeb? Wymyśliłem sobie 3 czujki ruchu, które będą tradycyjne ( po kablu ). Chciałbym jeszcze do okien kontaktrony, ale tutaj pasowałyby mi jakieś bezprzewodowe. Da się taką instalację zrobić na Satel Micra czy celować w Versę? Podpowiedzcie może gdzie ewentualnie rozmieścić jeszcze czujki ruchu. Ewentualnie zmienić rozmieszczenie tych co na rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.04.2018 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Trochę musisz przemodelować sposób rozmieszczenia czujek...bo w takim układzie liczysz , że alarm zadziała gdy ktoś już będzie wewnątrz"? Garaż w ogóle nie zabezpieczony a gdzie będzie (jest )skrzynka zasilania domu w energię elektryczną? Jeśli zainstalujesz zabezpieczenie okien to może coś z tego będzie ale jeśli będzie to "bez przewód" to może sprawić Ci trochę kłopotu. Zresztą to są moje rozmyślania....wypowiedzą się znawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 15.04.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 nie micra, nie versa tylko perfecta wlr, czujka w każdym pomieszczeniu z oknem, kontaktron na bramie, w drzwiach i oknach kontaktrony bezprzewodowe......chyba ze jeszcze jakieś inne kryteria ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 15.04.2018 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Perfecta WRL bezprzewodowo obsługuje sygnalizatory dźwiękowe MSP-300. Nie widzę, żeby obsługiwała bezprzewodowo kontaktrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 19.04.2018 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Perfecta WRL bezprzewodowo obsługuje sygnalizatory dźwiękowe MSP-300. Nie widzę, żeby obsługiwała bezprzewodowo kontaktrony to doczytaj dokładnie: "Dwukierunkowa komunikacja z bezprzewodowymi manipulatorami PRF-LCD-WRL oraz sygnalizatorami MSP-300 R odbywa się w paśmie 433 MHz. W instalacji bezprzewodowej wykorzystywane są również czujki z serii MICRA oraz nowe piloty MPT-350" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts