robs64 14.04.2018 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 To jest 50-letnia instalacja kanalizacyjna żeliwna. Przyznam że przez kilka lat była słaba wentylacja w pomieszczeniu i wilgoć w powietrzu. Orginalnie rury nie były malowane, pomalowałem je 5 miesięcy temu ale mimo to wykwity przechodzą przez farbę antykorozyjną. Co to jest i co z tym robić? Czy źródło tego jest od wewnątrz rury czy może wilgotność powietrza w pomieszczeniu powoduje korozję zewnętrzną. Planuję zdrapać to jeszcze raz i pokryć szpachlą do metalu. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 15.04.2018 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Nie jestem ekspertem ale wygląda mi to na korozję "na wylot"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts