Aligator2 14.04.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Proszę o poradę w następującej sprawie:Planuje rozbudowę domu - niewielką, polegającą na dobudowaniu werandy i nowej małej łazienki oraz zmiana systemu ogrzewania na gazowe (jak na razie to mam piece kaflowe). Działka nie ma mpzp, zatem muszę wystąpić o wydanie warunków zabudowy. I tutaj mam kilka pytań:1) do wniosku muszę mieć dołączoną mapę ze starostwa - czy na tej mapie wrysowana inwestycja musi być wykonana przez osobę z uprawnieniami?2)czy sam wniosek muszę wypełnić tak, jakby była to budowa domu od początku, a nie rozbudowa? mam tu na myśli przede wszystkim określenie zapotrzebowania w infrastrukturę techniczną i opinie gestorów sieci - jeżeli w domu jest prąd to czy potrzebuje dodatkową opinię z Enei albo z Zakładu Komunalnego w kwestii wody 3) czy w związku z planowanym ogrzewaniem gazowym, muszę wystąpić do PGNiG? jeżeli do posesji jest podciągnięty gaz ziemny (przy budynku jest skrzynka)?4) czy na tym etapie są potrzebne jeszcze jakieś inne dokumenty?Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 16.04.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 ad. 1 - nie musiad. 2 - we wniosku określasz TEMAT opracowania. Jeśli rozbudowa generuje zmainy zapotrzebowania na media - WT podłączenia mogą być wymaganead. 3 - dokumenty formalno prawne do projektu muszą być aktualne. Należy wystąpić do PGNiG o zapewnienie i warunki techniczne podłączenia budynku do sieciad. 4 - w każdym wniosku o wydanie Warunków Zabudowy są określone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts