sztaja 14.04.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Witam Państwa, mam problem. Przy wykonywaniu fundamentów, nie zrobiono fundamentu pod schody wewnetrzne(beda betonowe). Schody opierają sie z 3 stron o sciany nosne.Wykonawca, chce nawiercic otwory w "chudym b15" wbic w te otwory zbrojenie(prety),dac pape na izolacje.przezbraja to ze schodami. twierdzi uparcie, że on tak 30 lat robi i zawsze jest ok i nic sie nie dzieje. Troche mi to sie nie podoba... ale facet, jest z polecenia i doswiadczenie tez ma, bo ja Pani 30lat w budowlance, a taka lipa wyszla.kiero mówi wycinać dziure, wykopac z 60cm, przezbroic z fi12 ze strzemionami i zalać. Juz zglupialem, czy to powazny blad? Czym grozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.04.2018 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Po co kolejny taki sam post? Masz kierownika, jesteś inwestorem , masz moc - nakazać wykonać zgodnie z projektem po co po raz kolejny piszesz na forum? Jaki problem wyciąć w tym "chudym" otwór pod schoda ~30 x 100, ruszyć 3 razy sztychówką i zalać? Godzina roboty.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts