Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wygrzanie posadzki

hano77

Recommended Posts

Witam :)

Mam takie pytanie,posadzki miałem wylane w tamtym roku w czerwcu ale do dnia dzisiejszego dom nie był ogrzewany i teraz chcę je wygrzać.W zimie przez krótki okres miałem w domu od -2do -5 stopni C.Więc od jakiej temp.rozpocząć wygrzewanie i jak długo?skoro treaz mam dom wietrzony a w środku temperatura nie spada poniżej 15stopni.Pozdrawiam

Witam :)

Mam takie pytanie,posadzki miałem wylane w tamtym roku w czerwcu ale do dnia dzisiejszego dom nie był ogrzewany i teraz chcę je wygrzać.W zimie przez krótki okres miałem w domu od -2do -5 stopni C.Więc od jakiej temp.rozpocząć wygrzewanie i jak długo?skoro treaz mam dom wietrzony a w środku temperatura nie spada poniżej 15stopni.Pozdrawiam

Dla mnie bez sensu wygrzewania posadzki po prawie roku, mam nadzieje że nie miałeś wody w instalacji na zimę tylko powietrze.

Najlepiej sprawdzić wilgotność posadzki i wtedy podjąć decyzję.

Możesz włączyć program na piecu - kto bogatemu zabroni i patrzyć jak ci licznik gazu się kreci;)

Po pewnym czasie samo wyschnie pytanie jak bardzo Ci zależy bo za czas się płaci $$$.

Dla mnie bez sensu wygrzewania posadzki po prawie roku, mam nadzieje że nie miałeś wody w instalacji na zimę tylko powietrze.

Najlepiej sprawdzić wilgotność posadzki i wtedy podjąć decyzję.

Możesz włączyć program na piecu - kto bogatemu zabroni i patrzyć jak ci licznik gazu się kreci;)

Po pewnym czasie samo wyschnie pytanie jak bardzo Ci zależy bo za czas się płaci $$$.

Dla Ciebie moze tak, ale nie tak dawno ktorys inwestor zamiescił zdjecia popękanych płytek w wyniku załaczenia ogrzewania bez wygrzewania posadzki. Ujawniły sie napreżenia które spowodowały te pekniecia, a przeciez wygrzewanie to nie tylko suszenie wylewki ale tez eliminacja napręzen. Inwestor zaoszczedził na wygrzewaniu ale dołozył do plytek i robocizny. Moze wyszedł mimo wszystko na plus ale dla mnie to bylby dziwny sposób oszczedzania. Dobrze ze za porady na FM nie bierze sie odpowiedzialnosci bo jakby ona było to takich porad byłoby znacznie mniej.

Edytowane przez asolt