sailor_ro 15.04.2018 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Witam serdecznie, za jakieś 2 tygodnie będziemy podchodzić do tematu dachu, dachówka Turmalin antracyt, w związku z tym mam kilka pytań, zwłaszcza do wykonawców,ale nie tylko. 1.W przeważającej mierze, widzę,że przy dachówkach płaskich, nie stosuje się dachówek wentylacyjnych połaci, czy to z czegoś wynika, czy chodzi tylko o brak zaburzenia efektu wizualnego?W moim zestawieniu przyjąłem 8 szt na 160 m2 dachu. 2.Taśma pod gąsiory, jaką polecacie, jakiej firmy? 3.Okap, tutaj stosujemy tylko kratkę okapu,bez grzebienia, tak? 4. Orynnowanie i kolor blachy płaskiej na obróbki, który wizualnie najbardziej pasuje do tego antracytu,bo proponowany ral 7024 w moim odczuciu bardzo odstaje,chociaż zaakceptowałbym to, wiem że Plannja ma coś takiego jak ral 7019,ale nie widziałem tego jeszcze na żywo,no i tu jeszcze powstaje pytanie,na ile orynnowanie zgrywa się z kolorem blachy płaskiej, bo mimo tego samego Ralu, moga wystąpić różnice z uwagi na np. inny rodzaj powłoki. z góry wielkie dziękipozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.04.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 ad.1. Dachówki wentylacyjne są konieczne jeżeli długość dachu przekracza 6 m. Należy wówczas w każdym polu pomiędzy krokwiami zastosować jedną dachówkę.ad. 2. Taśma aluminiowa.ad. 3. Tak.ad.4. Musisz szukać taki jaki Ci się spodoba.Pamiętaj o uniesieniu gąsiorów na kalenicy minimum 5 mm nad dachówkami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 22.04.2018 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzięki piękne za odpowiedź. Taśma proponowana Vent Roll-to chyba ok. Grzebień okapu z kratką plus to mi uwzględnili,ale wyraźnie prosiłem o kratkę went. okapu. Panie Andrzeju, co sądzi Pan o orynnowaniu Niagara? pozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 22.04.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Vent roll to najtańszy badziew jaki istnieje. Figaroll to mogę polecić jako dekarz, nie odkleja się po zimie. Grzebień okapu nie jest błędem i można go zastosować. Co do NIagary to normalne orynnowanie ze średniej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.04.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 To jest taka sobie taśma. Ma być taśma cała aluminiowa np. Micro-roll. Sama kratka bez grzebienia. Co to za hurtownia, która nie ma pełnego asortymentu i wciska co popadnie? Nie miałem okazji montować tego systemu rynnowego więc trudno mi się wypowiedzieć w tej kwestii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 23.04.2018 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Dziękuje bardzo Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts