danielon 15.04.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Witam serdecznie jestem przed zakupem działki zrobiłem badanie geologiczne i wyszło że grunt ma warstwy z dość dobrze przepuszczalnym wodę piaskiem lecz na głębokości 270 cm znajduję się glina przez co poziom wody w jednym odwiercie znajdował się na wysokości 70cm a w drugim na 1m. w planach domek jednorodzinny, bez piwnic. sasiedzi mają to samo, pobudowali domki jednorodzinne bez podpiwniczenia w 2000 roku jak się dowiadywałem i nic się nie dzieje, jak myślicie jak duże mogą być koszty związane z poszerzeniem ław fundamentowych w tym przypadku? bedą to jakies znaczne koszty czy racze nie bedzie tragedii?w pobliżu nie ma rzeki jezior bagien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 16.04.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 nie będzie tragedii, ale na pewno koszty związane z dobraniem prawidłowej i dobrej jakościowo izolacji wodochronnej fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 05.05.2018 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 (edytowane) nie będzie tragedii, ale na pewno koszty związane z dobraniem prawidłowej i dobrej jakościowo izolacji wodochronnej fundamentów witam, rozmawiałem wczoraj z geologiem powiedział że nie ma się czym martwić, grunt mimo tej wysokiej wody jest dobry pod budowe raczej nie bedzie potrzeby robić mocniejszych większych ław fundamentowych.. jeszcze porozmawiam z architektem na ten temat Edytowane 5 Maja 2018 przez danielon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 06.05.2018 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Miałem poszerzane ławy z 60 na 80 cm i powiem ci, koszt poszerzenia przy pozostałych kosztach jest tak niski, że szkoda zawracać sobie nim głowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 06.05.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 witam, rozmawiałem wczoraj z geologiem powiedział że nie ma się czym martwić, grunt mimo tej wysokiej wody jest dobry pod budowe raczej nie bedzie potrzeby robić mocniejszych większych ław fundamentowych.. jeszcze porozmawiam z architektem na ten temat porozmawiaj z projektantem konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.05.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 W badaniach powinny być wnioski i zalecenia dla posadowienia i konstrukcji budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 06.05.2018 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Ja mam glinę niżej, ale wodę na podobnym poziomie. Pamiętaj, że w porze mokrej będzie wyżej. Ja poszedłem w płytę fundamentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts