niebudowlaniec2018 15.04.2018 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Witam wszystkich forumowiczów Czy spotkaliście się może z takim sposobem wykonania dachu (głównie mi chodzi o krycie dachówką) na "bliźniaku"? W jakich przypadkach konieczne jest takie rozdzielenie i cięcie dachówek na granicy budynków? Czy takie wykonanie jest poprawne? Pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 16.04.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Technicznie chyba ok,obróbka zrobiona, uszczelka klinowa.jak Ci się podoba to spoko.Natomiast od strony formalnej, to czasem, nie powinien być na styku bliźniaków tzw. ogniomur,czy inaczej ściana oddzielenia przeciwpożarowego. pozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niebudowlaniec2018 16.04.2018 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 No właśnie tego w projekcie nie było. Z tego co zauważyłem to są projekty z taką ścianą jak i bez. Ale takiej przerwy nie spotkałem nigdzie i zastanawiam sie czy to nie bedzie źródłem przeciekow. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.04.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Rozwiązanie jest poprawne ale nie estetyczne. Takie rozwiązanie stosuje się przy dachach krytych np. gontem bitumicznym. W przypadku gdy oba te dachy wykonywał jeden wykonawca nie było żadnego problemu z taki dobraniem szerokości aby można było normalnie pokryć dach. Można było również wykonać sztuczny ogniomór. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts