Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspekcja sterownika pieca dwufunkcyjnego

d_mian

Recommended Posts

Witam, posiadam pięć dwufunkcyjny i co roku przychodzi serwisant i robi przegląd, tym razem nie zauważyłem i że sterownika nie usunął że odbył się przegląd i wyświetla komunikat graficzny (klucz) jak go skasować? W załączniku link do foto sterownika. Pozdrawiam

http://www.imagic.pl/files/view/11526/IMG_20180416_104325.jpg

Panowie nie róbmy kłótni, a wracając do tematu wie ktoś jak co usunąć?

Istnieje takie coś jak instrukcja obsługi i dołączane jest do każdego urządzenia. Ściągnij sobie ją z sieci, odpowiednią do twojego TYBOXa, albo poszukaj w domu wersji papierowej . Ja mam TYBOX 137 i u mnie na stronie 26 instrukcji jest opisany "parametr 2-07-funkcja przypomnienia o przeglądzie serwisowym". Wybacz, ale nie będę teraz tobie przepisywał instrukcji jak się przechodzi do programowania sterownika.

Zamiast czekać tydzień na odpowiedź, wystarczyło ruszyć głową i zadać sobie trochę trudu na poszukanie i przeczytanie instrukcji

ps.

Przerażające jest to, że coraz więcej w narodzie wygodnickich, którym nie chce się samodzielnie myśleć i liczą na wszelkiego rodzaju media, często uznając podawane info za pewnik. Mam wrażenie, że powoli polskie społeczeństwo staje się jak Amerykanie, dla których pisanie instrukcji typu "jeśli urządzenie nie uruchamia się: sprawdź czy wtyczka podłączona jest do gniazdka elektrycznego", jest czymś oczywistym i koniecznym

Edytowane przez montixe