Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont Domu 140 m2 jakie ogrzewanie ???

Mikinw

Recommended Posts

Zbieram się z zamiarem kupna domu 140m2 parter oraz piętro ! Pytanie brzmi jakie ogrzewanie i jakiej mocy piec pod taki metraż ??

jak się nie mylę to kubatura budynku to 350 m3 każde pomieszczenie 2,5 m w górę.... dom nie ocieplony będą nowe okna oraz drzwi zrobiony i ocieplony jest dach !

Proszę o jakieś rady, pozdrawiam :)

właśnie chodzi o to ze nie ma gazu :/ a jakoś nie mam wolnych 7 tys żeby to podłączyć .... jesli chciał bym wsatawić zwykły piec C.O na węgiel jakiej mocy musi być ??

Patrzyłem na Kominki na pelet z podajnikiem ale to też droga sprawa co prawda wygodne no ale ta cena .... :/

No właśnie sam nie wiem, szukam optymalnego ogrzewania na ten dom, czyli Tanio oraz solidnie

Witam,

Chciałem jedynie zwrócić uwagę, że w dzisiejszej sytuacji montaż ogrzewania węglowego nie jest przyszłościowe. Za chwilę okaże się, że zakażą spalac węgiel i będzie cię czekał kolejny remont - zwróć na to uwagę.

Optymalne i tanie, rzeczywiście może być to trudne w realizacji. Jeśli stawiasz na paliwa stałe, bo gazu nie, to może bezpieczniej będzie pellet?

Co więcej - jest w tym domu już jakieś ogrzewani? Jeśli węglowe i chcesz je wymienić możesz liczyć na dotację....

• 3 weeks później...

Witam,

A czy posiada Pan podłączenie budynku do sieci gazowej?

Jeśli tak, polecam zastanowić się nad wyborem gazowego kotła kondensacyjnego jedno- lub dwufunkcyjnego. Jest to rozwiązanie o nieznacznie wyższych kosztach eksploatacyjnych w porównaniu do kotłów na paliwa stałe, które gwarantuje wysoki komfort użytkowania, bezobsługową pracę oraz czyste spalanie.

W sprawie doboru odpowiedniego kotła zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers. Nasi specjaliści pomogą w doborze, jak również wykonają montaż. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810.

Więcej informacji o naszych kotłach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers - Bosch