Mikinw 16.04.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Zbieram się z zamiarem kupna domu 140m2 parter oraz piętro ! Pytanie brzmi jakie ogrzewanie i jakiej mocy piec pod taki metraż ?? jak się nie mylę to kubatura budynku to 350 m3 każde pomieszczenie 2,5 m w górę.... dom nie ocieplony będą nowe okna oraz drzwi zrobiony i ocieplony jest dach ! Proszę o jakieś rady, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 16.04.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Jak masz gaz, to kocioł kondensacyjny. Moc maksymalna nie więcej niż 20kW (chyba, że minimalną ma w okolicach 2-3kW, to wtedy może i mieć 24kW maksymalnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikinw 16.04.2018 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 właśnie chodzi o to ze nie ma gazu :/ a jakoś nie mam wolnych 7 tys żeby to podłączyć .... jesli chciał bym wsatawić zwykły piec C.O na węgiel jakiej mocy musi być ?? Patrzyłem na Kominki na pelet z podajnikiem ale to też droga sprawa co prawda wygodne no ale ta cena .... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 16.04.2018 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 A do jakiej kwoty celujesz w kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikinw 17.04.2018 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 No właśnie sam nie wiem, szukam optymalnego ogrzewania na ten dom, czyli Tanio oraz solidnie wiem ze raczej jedno z drugim w parze nie idzie no ale powiedzmy za kocioł mogę zapłacić 4500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 17.04.2018 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Za 4500zł to jedynie zasypowca możesz kupić. A jest tam jakiś śmieciuch w kotłowni? Może dało by radę przerobić go na pellet, kwota ok 6000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 17.04.2018 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 przerobienie śmieciucha na pellet to max 5 tyś na bardzo dobrym palniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 17.04.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 No to zawsze jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikinw 18.04.2018 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 No niestety nie ma żadnego pieca wszystko od podstaw :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 18.04.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 No właśnie sam nie wiem, szukam optymalnego ogrzewania na ten dom, czyli Tanio oraz solidnie Witam, Chciałem jedynie zwrócić uwagę, że w dzisiejszej sytuacji montaż ogrzewania węglowego nie jest przyszłościowe. Za chwilę okaże się, że zakażą spalac węgiel i będzie cię czekał kolejny remont - zwróć na to uwagę. Optymalne i tanie, rzeczywiście może być to trudne w realizacji. Jeśli stawiasz na paliwa stałe, bo gazu nie, to może bezpieczniej będzie pellet? Co więcej - jest w tym domu już jakieś ogrzewani? Jeśli węglowe i chcesz je wymienić możesz liczyć na dotację.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.04.2018 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Kolega napisał że nie ma pieca,.wszystko od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 08.05.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Witam, A czy posiada Pan podłączenie budynku do sieci gazowej? Jeśli tak, polecam zastanowić się nad wyborem gazowego kotła kondensacyjnego jedno- lub dwufunkcyjnego. Jest to rozwiązanie o nieznacznie wyższych kosztach eksploatacyjnych w porównaniu do kotłów na paliwa stałe, które gwarantuje wysoki komfort użytkowania, bezobsługową pracę oraz czyste spalanie. W sprawie doboru odpowiedniego kotła zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers. Nasi specjaliści pomogą w doborze, jak również wykonają montaż. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Więcej informacji o naszych kotłach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers - Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts