Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Jeśli jestesmy juz przy temacie energooszczędności to..

Jakis czas temu u mnie w domu pojawil się temat rachunkow za prad. Wiadomo, ze każdy placi tyle ile zuzyje, ale czytałem ze tak czy inaczej można oszczedzic? Ja co miesiąc za mnie, żone i jedno dziecko płacę średnio po 170 zł. W skali roku robi się już niezla sumka.. Zmienialiscie kiedyś sprzedawcę pradu? Trudno to zrobić?

Edytowane przez Pieter0909

Witam wszystkich,

Jakis czas temu u mnie w domu pojawil się temat rachunkow za prad. Wiadomo, ze każdy placi tyle ile zuzyje, ale czytałem ze tak czy inaczej można oszczedzic? Ja co miesiąc za mnie, żone i jedno dziecko płacę średnio po 170 zł co dwa miesiące. W skali roku robi się już niezla sumka.. Zmienialiscie kiedyś sprzedawcę pradu? Trudno to zrobić?

i co miał autor na myśli bo jednak wydaje mi się że chodziło o to, że płaci 170 na miesiąc ale ciężko to rozgryźć

Przepraszam, tutaj chodziło o 170 zl za miesiąc - juz poprawiam. Sluchajcie, dla mnie to jest jest znaczna kwota. Sam staram sie oszczedzac i nie zostawiac wszedzie zapalonych świateł itd. Od momentu utworzenia tego wątku trochę*przestudiowałem różnych sprzedawców i w porównywarce enerad wyszło mi, że najkorzystniejszą oferte potrafi przedstawić po prostu Energia. Czy ktos miał z nimi jakąś stycznośc?

Pozdrawiam

Przepraszam, tutaj chodziło o 170 zl za miesiąc - juz poprawiam. Sluchajcie, dla mnie to jest jest znaczna kwota. Sam staram sie oszczedzac i nie zostawiac wszedzie zapalonych świateł itd. Od momentu utworzenia tego wątku trochę*przestudiowałem różnych sprzedawców i w porównywarce enerad wyszło mi, że najkorzystniejszą oferte potrafi przedstawić po prostu Energia. Czy ktos miał z nimi jakąś stycznośc?

Pozdrawiam

Chyba miałeś na myśli dostawcę "ENERGA". Jeśli tak, to ja mam od nich prąd i powiem, że ...d-y nie urywa. Taryfa G11.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich,

Jakis czas temu u mnie w domu pojawil się temat rachunkow za prad. Wiadomo, ze każdy placi tyle ile zuzyje, ale czytałem ze tak czy inaczej można oszczedzic? Ja co miesiąc za mnie, żone i jedno dziecko płacę średnio po 170 zł. W skali roku robi się już niezla sumka.. Zmienialiscie kiedyś sprzedawcę pradu? Trudno to zrobić?

Pewnie mniej się nie da ,jak ci sugerowano wywal komputery laptopy telewizory.Wtedy może coś spadnie.

• 1 month później...

Ja co miesiąc za mnie, żone i jedno dziecko płacę średnio po 170 zł. W skali roku robi się już niezla sumka.. Zmienialiscie kiedyś sprzedawcę pradu? Trudno to zrobić?

Podaj jaka masz taryfę i jakie ceny.

Podaj też miesięczne lub dwumiesięczne zużycie prądu.

• 2 weeks później...