Giblantar 16.04.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Witam, Zamierzam zrezygnować z ogrzewania z elektrociepłowni i zainstalować piec gazowy dwufunkcyjny. Mieszkam w bloku. Piec zostanie podłączony pod instalację, która była zrobiona przez elektrociepłownie. Do wymiany jest tez wkład kominowy. Jakich formalności trzeba dopełnić? Wiem, ze muszę uzyskać zgodę z gazowni na zmiane pieca na dwufunkcyjny. Mam do wypełnienia dokument o zmianę warunków przyłączenia. Jak wygląda droga do uzyskania takiego pozwolenia? Ile to trwa? Jakieś inne mądre sugestie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 16.04.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Kominiarz, gazownia... a dalej nie wiem, bo w blokach, w których mam mieszkania, wszyscy przechodzili na indywidualne ogrzewanie, więc papiery załatwiał zarządca wspólnot, a Ty, jak rozumiem, chcesz sam rezygnować? Jest taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giblantar 16.04.2018 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Tak, w sumie juz to zrobiłem. Teraz zależy mi żeby do zimy załatwić sprawę ogrzewania póki mieszkanie nadal jest w remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 08.05.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Witam, czy zastanawiał się już Pan nad wyborem kotła kondensacyjnego? W swojej ofercie posiadamy szeroki wybór kotłów kondensacyjnych dwufunkcyjnych o szerokiej modulacji mocy palnika. W celu doboru kotła zachęcam Pana do bezpośredniego kontaktu z autoryzowanym instalatorem marki Junkers-Bosch. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie kotłów kondensacyjnych z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers - Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts