jacekot 16.04.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Witam temat może pozornie prosty , ale nie do końca . Mam drewniany plac zabaw dzieci pomalowany ciemnym lazurem remmersa , ( drabinki , konstrukcje , słupki ... ) . Niestety wygląda to trochę jednolicie i ciemno . W związku z tym że minęły już trzy lata od malowania , wpadłem na pomysł aby przy kolejnej impregnacji niektóre elementy pomalować na jakieś żywe kolory ( czerwony , niebieski , może jakiś jasno szary) . No i okazuje się że to już nie jest takie proste . Byłem w Casto i Leroy , okazało się że nają lakierobejce , bejce , lakiery ale wszystko na surowe drewno ;-( . Potrzebuje farby do : - drewna - na zewnątrz - najlepiej mocnokryjącej , która zakryje ciemny podkład ( zakładam że trzeba będzie przynajmiej ze dwa dwa razy maznąć) ktoś ma jakieś doświadczenie ? może coś podpowiedzieć ? pozdrawiam Jacek http://www.domkikotwica.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 17.04.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Rzeczywiście nie jest to prosta sprawa. Generalnie właśnie do impregnacji jak sama nazwa wskazuje są impregnaty. Ja u siebie malowałem Vidaronem i efekt jest bardzo fajny. Natomiast stalowe konstrukcje, bo na placu zabaw dziecka takie właśnie też są wykorzystałem o ile pamiętam emalię olejno ftalową Supermal. Właśnie bardzo ładnie pokryła, wiadomo dzieciaki biegają to już ten plac zabaw trochę „zjechany” jest. Ale oba produkty oceniam dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts