Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grill węglowy z rozpałka elektryczną

marlowe

Recommended Posts

Moi rodzice i znajomi maja grille węglowe z rozpałka elektryczną. Po prostu na dnie grilla jest grzałka, na grzałke sypie się węgiel, nastawia się grzałke na 2-3 minuty i węgiel się żarzy i można grillować. Bardzo przypadł mi do gustu ten grill, specjalnie w tym celu przy budowie tarasu wypuściłem gniazdko elektryczne, właśnie z myslą że będę używał takiego grilla. Sezon powoli się rozpoczyna, więc postanowiłem pogooglowac i zakupić taki grill. Myślałem, że będę przebierał w setkach ofert, a tu nie ma ani jednego. Obdzwoniłem nawet firmy trudniące się handlem tego sprzętu i nic. Owszem są z rozpałka gazową, bardzo polecane ale ja się uparłem że chcę tylko taki jak wyżej i żadnego innego. Niestety nic nie znalazłem. Tabliczka z modelem grilla niestety już jest nieczytelna i po modelu tez nie dam rady. Pewnie nikt mi tu nie pomoże, bo jak wspomniałem przeszukałem cały internet ;) no ale może jakiś cud nastąpi..... Tylko proszę nie pisać że mogę grzałke osobo kupić, albo gazowy wybrać, nie w tym rzecz, uparłem się na taki jak wyżej i tylko ten wchodzi w grę....

Pełno tego w necie więc nie komplikuj sprawy , rzecz dawno wykonana i adoptowana do większości tego typu urządzeń aby skomplikować komuś grillowanie......

Koszt to ok 100 zł.....ale ja i tak wolę patyczki albo drewienko nasączone żywicą :)

Pozdrawiam

i-htsystem-ht-elektryczna-grzalka-do-rozpalania-grilla.jpg

A po co się bawić. Elektrycznych grzałek do rozpalania grilla, choćby na aledrogo do wyboru do koloru. Wsadzasz do bądź jakiego grilla, jak się rozpali to wyciągasz, co jest o tyle sensowniejsze od grzałki wbudowanej na stałe, że powinna pociągnąć znacznie dłużej. No chyba że chodzi wyłącznie o wklejenie w następnym poście reklamy "z trudem znalezionej" zajebiaszczej firmy, robiącej jeszcze bardziej zajebiaszcze grille, z wbudowaną grzałką. Mam nadzieję że nie, choć ostatnio na tym forum ciężko wyłowić faktyczne pytania z zalewu spamu.

P.S. CityMatic pisaliśmy równocześnie