kozadk 17.04.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 witam wszystkich użytkowników.proszę o poradę odnośnie stropodachu akermana. dom piętrowy 130m, który był pustostanem ostatnie 20lat jest zagrzybiony i na pewno zalewany na obu pietrach,aż tynki od niego poodpadały. Dach jest zniszczony i na pewno wymaga sporej naprawy, ale zastanawiają mnie stropy, czy one jeszcze się do czegoś nadają czy raczej równać wszystko z ziemią.proszę o pilną odpowiedz gdyż jutro muszę podjąć decyzję co z tym zrobić.pozdrawiam serdeczniedaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.04.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Zależy co chcesz z tym zrobić....remont pochłonie więcej niż wybudowanie nowego. Zburzenie i wybudowanie nowego będzie drogie i droższe niż wybudowanie nowego.Remont musiał by polegać na skuciu wszystkiego co pozostało z tynków i innych okładzin oraz wykonanie izolacji pionowej fundamentów, osuszenie budynku i odgrzybienie. Jeśli projekt jest akceptowalny m a masz dużo cierpliwości i zapału - remontuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.04.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 witam wszystkich użytkowników. proszę o poradę odnośnie stropodachu akermana. dom piętrowy 130m, który był pustostanem ostatnie 20lat jest zagrzybiony i na pewno zalewany na obu pietrach,aż tynki od niego poodpadały. Dach jest zniszczony i na pewno wymaga sporej naprawy, ale zastanawiają mnie stropy, czy one jeszcze się do czegoś nadają czy raczej równać wszystko z ziemią. proszę o pilną odpowiedz gdyż jutro muszę podjąć decyzję co z tym zrobić. pozdrawiam serdecznie daniel Kolega sobie z czytających jaja robi i tyle. Jak stało 20 lat to postoi jeszcze z miesiąc, aż ktoś przyjdzie kogo kolega Daniel za kasę wynajmie i oceni co się nadaje do rozbiórki co do remontu. A tak poza pytaniem którym pokazujesz jak traktujesz czytających może warto opisać co planujesz co byś chciał, może warto wrzucić kilka fotek a nie wpadasz i wołasz pilna odpowiedź. Szanuj czas innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozadk 17.04.2018 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 witaj matic. dzięki za odpowiedz.remont opisany przez ciebie juz rozplanowałem, tylko te zalane akermany mi nie dają spokoju, gdyż nie mam pojecia czy samo osuszanie ich będzie wystarczające. Nowy raczej nie wchodzi w rachubę, chyba że poza miasto;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozadk 17.04.2018 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 witaj jajmar.nie robię sobie jaj lecz szukam poważnej odpowiedzi. dziś obejrzałem nieruchomość a jutro muszę się zdecydować czy ja kupuję, dlatego też nie było czasu by obejrzał to ktoś z nadzoru budowlanego. Takie życie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.04.2018 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Strop tego typu wyschnie i będzie ok.Najbardziej martwi mnie "obce życie" w domu. Trzeba użyć dużej ilości preparatu np. Savo po skuciu tynków, całość przewietrzyć i dopiero grunt i instalacje, tynki. Najlepiej od razu zrezygnuj z gipsowych a wszędzie tradycyjne aby uzyskać powierzchnię gładką można zatrzeć piaskiem kwarcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozadk 17.04.2018 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 hejjuż kontaktowałem się z firmą która to wykona w cenie 3,5tys. bez piwnicy ale wiem, że tam też będzie to potrzebne. osuszania jeszcze nie zdążyłem. tynki robię knaufem. Mam z tym projektem duży dylemat, z powodu stanu jaki posiada. nocka zarwana. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.04.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Taki tynk się do tego nie nadaje. Knauf ma bazę gipsową. Szkoda Twojej pracy bo pojawi się grzyb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.04.2018 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 witaj jajmar. nie robię sobie jaj lecz szukam poważnej odpowiedzi. dziś obejrzałem nieruchomość a jutro muszę się zdecydować czy ja kupuję, dlatego też nie było czasu by obejrzał to ktoś z nadzoru budowlanego. Takie życie. pozdrawiam Dziś- jutro , a stało 20 lat. Ochłoń, zbadaj, decyduj. Pojutrze sie sprzeda, rozsypie czy co będzie? Skąd nagle presja czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts