Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zalany akerman w pustostanie

Recommended Posts

witam wszystkich użytkowników.

proszę o poradę odnośnie stropodachu akermana. dom piętrowy 130m, który był pustostanem ostatnie 20lat jest zagrzybiony i na pewno zalewany na obu pietrach,aż tynki od niego poodpadały. Dach jest zniszczony i na pewno wymaga sporej naprawy, ale zastanawiają mnie stropy, czy one jeszcze się do czegoś nadają czy raczej równać wszystko z ziemią.

proszę o pilną odpowiedz gdyż jutro muszę podjąć decyzję co z tym zrobić.

pozdrawiam serdecznie

daniel

Zależy co chcesz z tym zrobić....remont pochłonie więcej niż wybudowanie nowego.

Zburzenie i wybudowanie nowego będzie drogie i droższe niż wybudowanie nowego.

Remont musiał by polegać na skuciu wszystkiego co pozostało z tynków i innych okładzin oraz wykonanie izolacji pionowej fundamentów, osuszenie budynku i odgrzybienie.

Jeśli projekt jest akceptowalny m a masz dużo cierpliwości i zapału - remontuj.

witam wszystkich użytkowników.

proszę o poradę odnośnie stropodachu akermana. dom piętrowy 130m, który był pustostanem ostatnie 20lat jest zagrzybiony i na pewno zalewany na obu pietrach,aż tynki od niego poodpadały. Dach jest zniszczony i na pewno wymaga sporej naprawy, ale zastanawiają mnie stropy, czy one jeszcze się do czegoś nadają czy raczej równać wszystko z ziemią.

proszę o pilną odpowiedz gdyż jutro muszę podjąć decyzję co z tym zrobić.

pozdrawiam serdecznie

daniel

Kolega sobie z czytających jaja robi i tyle. Jak stało 20 lat to postoi jeszcze z miesiąc, aż ktoś przyjdzie kogo kolega Daniel za kasę wynajmie i oceni co się nadaje do rozbiórki co do remontu.

A tak poza pytaniem którym pokazujesz jak traktujesz czytających może warto opisać co planujesz co byś chciał, może warto wrzucić kilka fotek a nie wpadasz i wołasz pilna odpowiedź. Szanuj czas innych.

Strop tego typu wyschnie i będzie ok.

Najbardziej martwi mnie "obce życie" w domu. Trzeba użyć dużej ilości preparatu np. Savo po skuciu tynków, całość przewietrzyć i dopiero grunt i instalacje, tynki. Najlepiej od razu zrezygnuj z gipsowych a wszędzie tradycyjne aby uzyskać powierzchnię gładką można zatrzeć piaskiem kwarcowym.

witaj jajmar.

nie robię sobie jaj lecz szukam poważnej odpowiedzi. dziś obejrzałem nieruchomość a jutro muszę się zdecydować czy ja kupuję, dlatego też nie było czasu by obejrzał to ktoś z nadzoru budowlanego. Takie życie. pozdrawiam

Dziś- jutro , a stało 20 lat. Ochłoń, zbadaj, decyduj. Pojutrze sie sprzeda, rozsypie czy co będzie? Skąd nagle presja czasu?