kwiatki4 28.09.2004 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Chciałabym mieć szprosy w oknach, ale nie bardzo wiem jak podzielić żeby ładnie wyglądało. Macie fotki?Ile płaciliście dodatkowo za każde pole ?Jakie macie wymiary okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 28.09.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 16 zł za pole wąski (8mm) szpros złoty ale nie mam fotek bo okna jeszcze nie są zamontowane. Szprosy szerokie ograniczają dopływ światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.09.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 http://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/Zabia_Wola/Grabbed_Frame4.jpghttp://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/Zabia_Wola/Grabbed_Frame3.jpghttp://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/Zabia_Wola/Grabbed_Frame2.jpghttp://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/Zabia_Wola/Grabbed_Frame1.jpghttp://www.jar-eko.home.pl/images/zdjecia_i_filmy/Zabia_Wola/luk_z_w.jpg realnie musisz sobie jakos wyobrazic to wszystko, rozgladaj sie wokolo, gdyz sposobow na umieszczenie szprosow jest sporo i rodzajow szprosow tez jest wieleDokladnie zaplanowac szprosy, tak by w kazdym oknie mialo to rece i nogi, nie jest latwo - dla perfekcjonistow czasem potrzebna jest korekta wymiarow okien by np. w calej chalupie pola mialy identyczne wymiary choc i tak wtedy sa miejsca gdzie jest to prawie niemozliweKoszty - w zaleznosci od regionu kraju, producenta szkla jak i rodzaju szprosow od 16 do 36 zl za pole netto (np.okno podzielone na krzyz to 4 pola) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2004 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 KwiatkiA może przyjrzysz się wizualizacjom gotowych projektów?Tam jest mnóstwo przykładów, zazwyczaj dobrze dopasowanych szprosów.Bo nie do każdego domku szprosy pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 28.09.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 kwiatki4, polecam stronkę firmy Stolar i ich system projektowania i wyceny okien i drzwi - możesz wprowadzić wymiary okna, podzielić szprosami na wybraną ilość pól i obejrzeć co w rezultacie Ci z tego wyjdzie - całkiem udane wizualizacje. PozdrawiamBrzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Kwiatki Można przyjrzeć się proporcjom w starych domach-dworach, albo chałupach nawet (bez obrazy), wydaje mi się, że ci "dawni" dobrze te proporcje wyważyli. Z moich obserwacji wynika (również marzę o szprosach ), że najlepiej NIESTETY wyglądaja w niewielkich oknach, skrzynkowych, drewnianych z widocznymi słojami (albo białych). Takie okienka wyglądają bardzo romantycznie ale nie dają dużo światła ! , zresztą cena tych współczesnych okien zwala z nóg więc cóż tu robić??? Myślę, że można od biedy wybrać "złoty" środek i proporcjonalnie powiększając powierzchnię okien uzyskać przyzwoity efekt. Unikałabym jednak szprosów międzyszybowych, bo to już jedzie podróbą na odległość!! Albo klejone, albo zespolone-te drogie jak jasny ......! No i to mycie... Ale czegóż nie robi się dla urody! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 28.09.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 No to u mnie jest tak: http://foto.onet.pl/upload/26/13/_242983_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 29.09.2004 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 No to u mnie jest tak: http://foto.onet.pl/upload/26/13/_242983_n.jpg O kurde ,to mi sie naprawde podoba a jestem bardzo wybredny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2004 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Krystian Przyznaję, że nieźle to wygląda (też wybredna) choć bardziej "zamkowo" niż "dworkowo" (ja wolę "dworkowo"). Najgorzej wyglądają "budowle" silące się na wiejskość-sielskość, a w oknach złote szprosy, na dachu niebieska blacha , w ogrodzie bocianek patrzący jak krasnal robi k.....ę itd. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 29.09.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 kwiatki4 u nas szprosy będą złote 8 mm będą w kształcie krzyża, z tym że szpros poziomy będzie na wysokości 2/3 wysokości okna licząc od dołu,zdjęć nie mam bo okien też jeszcze nie mam, montaż pod koniec października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 29.09.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 a jak masz na rysuneczku? bez? to może zasięgniesz rady swojego architekta? w końcu on chyba najlepiej doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 29.09.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 To ja w związku z tematem też mam pytanko. Okna w moim domku są już zamontowane i ...bez szprosów. Gdzie się udać jeżeli teraz moja koncepcja zmieniła się i doszłam do wniosku, że jednak chciałabym mieć szprosiki. Tylko błagam nie radźcie mi abym wywalała okna. )) M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 29.09.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 za pole płaciłam 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatki4 29.09.2004 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Dużo,jakiej szerokości ten szpros?U nas liczą 24 zł za 16 mm za pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 29.09.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 25 mm Gebauer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 29.09.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 To ja w związku z tematem też mam pytanko. Okna w moim domku są już zamontowane i ...bez szprosów. Gdzie się udać jeżeli teraz moja koncepcja zmieniła się i doszłam do wniosku, że jednak chciałabym mieć szprosiki. Tylko błagam nie radźcie mi abym wywalała okna. )) M czy Twoje okna są drewniane? Gebauer np. oferuje takie szprosy nakładane ( można ściagać do mycia okien być może coś takiego mozna by tez zainstalować później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 30.09.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 matth: jeśli można spytać, ile za takie okienko liczą sobie.Piękne, nie jestem jeszcze na tym etapie ale w moim projekcie są takie 2 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 30.09.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Wielkie dzięki Lidka, Skontaktuję się z nimi. Pozdrawiam MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 30.09.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 8mm biale w bialych oknach. Prezentuja sie bardzo ladnie. Fotki moge ci przeslac na mejlapamietaj tylko zeby okna byly pod podobny wymiar a nie jedno okno ma 4 pola , a drugie albo 1,5 lub tez nie daj boze tez 4 tylko duzo mniejsze...U mnie jest podzielone na 6 pol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 30.09.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Barti,Bardzo proszę o zdjęciaDzięki MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts