harry.wesoly 18.04.2018 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Witam, jestem tu nowy i proszę o Waszą opinię w kwestii tych okien. Czy ktoś je ma i może się o nich wypowiedzieć. Jestem przed zakupem domu w stanie surowym zamkniętym wg projektu rozwojowy mg projekt. Jest tam dużo okien tej firmy ale w pakiecie dwuszybowym o uw 1.1. Wg projektu niby miały być okna 1.1 ale obawiam się że to tylko dwie szyby., po za tym okna są z 2013r a założone były w 2015r. Może się ktoś wypowiedzieć o tych szybach? Wstawiała je ponoć pilkington z bydgoszczy z ul. Olowianej 13. Na nalepkach jest tez nazwa konspo. Pomóżcie proszę. Obawiam się też tych ponaklejanych folii na ramach. Okucia wink haus takie jest na nich logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 18.04.2018 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Obecnie standard to okna 3 szybowe o U=0,5 do U=0,7. Ona 2 szybowe miałem o U=1.1 ale w domu budowanym w 2010r .. Jak są ona z U=1.1 to na 100% to pakiet 2 szybowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harry.wesoly 18.04.2018 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Tak, to pakiet 2 szybowy z u 1.1. Dom zaczął budowę w 2012 a okna są z 2013 a wstawione zostały w 2015r. Trochę już stoją zamontowane, nadal mają te taśmy ochronne od zew i wew. Wg projektu miały być z u 1.1. Zastanawiam się tylko czy pchać się w kupno domu z takimi właśnie oknami i ocieplonego w 2015r styropianem białym 14cm (wg projektu też 14cm) Dom ma dużo okien zwlaszcza w solonie duże narożne a ogrzewany będzie gazem ziemnym. Boję się czy te taśmy po takim czasie uda się mi zdjąć oraz czy nie wydam fortuny na ogrzanie. Mogło się coś stać z oknami jak tak stały od 2013r a zamontowane były w 2015? Pleśń grzyb wykrzywienia jakieś wypaczenia? Link do projektu:https://www.mgprojekt.com.pl/rozwojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.04.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Skupiłeś się na nazwie producenta szyb. Markę producenta okien też podałeś. Ale jakie masz pytanie? czy je wymieniać na nowe? Jak Cię stać i chcesz mieć lepsze to tak. Moim zdaniem - jak okna są ok, to nie ma powodów do obaw. Przydałaby się fotka okien, a nie lik do projektu.. no chyba że właśnie o ten link chodziło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts