Honorata 04.10.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 to moze takie płytki typu Struktonit Euronitu ? niestety w Polsce nie jest takie popularne rozwiazanie i te kominy ktore widzialam oblozone plytkami, w wiekszosci mialy zrobione to zle, fatalnie to wygladalo, plytki odstajace od siebie, neironej wielkosci, zle przyciete -kwestia fachowowsci ulozenia my chyba zdecydowalismy na wykonczenie kominow systemowych tynkiem strukturalnym, takim samym wykonczymy cokol, na klinkier teraz nie starczy nam kasy, trudno jak za kilka lat bedzie to keipsko wygladac, wtedy sobei polozymy klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 11.10.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 a więc wybrałam na komin -tynk dekoracyjny z posypką naturalna z marmuru-tzw. marmolit, zapewniają ze bedzie trwały ze wzgledu na drobinki kamienia własnie, wyglada bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 04.10.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Może spotkał się ktoś z wykończeniem komina tak, żeby wyglądał jak ulepiony z gliny??? wnętrze domu tak zrobiłem tynkiem maszynowym knauf75light ale na zewnątrz musi być jakiś inny materiał, tylko jaki????? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 A tynk mozaikowy? Dość fajnie wyglada, jest trwały i się nie zabrudzi. A jak się zabrudzi to mozna go wyszorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 05.10.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Dobrze, że trafiłem na ten wątek bo właśnie mam dylemat z kominem. Mianowicie sprawa wygląda następująco:Mam wykonaną więźbę dachową i dwa kominy systemowe wymurowane narazie ponad strop przy czym jeden do kominka - dymowy z wentylacją a drugi do kotłowni - dymowy z aż 5 kanałami wentylacyjnymi. Na początku myślałem, że wcześniej wyleję taki kołnierz obszalowany i zazbrojony Ten kołnierz będzie poniżej krokwi, a na nim będzie spoczywał klinkier wykańczający komin. Tylko teraz pytanie czy ten klinkier to nie za duży ciężar aby mógł spoczywać na takiej wylanej stopie? (przecież te pustaki systemowe są dosyć kruche). Coraz bardziej się zastanawiam czy najzwyczajniej w świecie nie otynkować, Muszę szybko podjąć decyzję bo dekarze za tydzień wchodzą a ja nie mam koncepcji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 23.10.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 witam Ja również myśle o tynkowanych kominach. Mam jeden systemowy a drugi ceglany. Mam jednak "zagwozdkę". Jak to jest z robocizną za otynkowqanie komina. Czy ten tynk "nakłada" murarz czy to już etap wykończeniówki. W umowie z murarzem nie mam takich szczegółów. Wiem natomiast, że przy kładzeniu klinkieru prace te wykonują ( co do zasady) murarze. pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts