darcjusz 21.04.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Witam w domku letniskowym na belkach stropowych pojawiła się pleśń. szykowałem dzisiaj do malowania czyli próbowałem szlifnąć oscylacyjną grubszym papierem. Niestety Wykwity czarne nie chcą schodzić zostają w słojach . jak je usunąć aby było czyściutkie? czy ta pleśn weszła głęboko w drewno? Myślałem nad szlifowaniem drucianka na szlifierce kątowej. jak wyjść z tej sytuacji. Malować będę lazurą do drewna 33v . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.04.2018 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Witam w domku letniskowym na belkach stropowych pojawiła się pleśń. szykowałem dzisiaj do malowania czyli próbowałem szlifnąć oscylacyjną grubszym papierem. Niestety Wykwity czarne nie chcą schodzić zostają w słojach . jak je usunąć aby było czyściutkie? czy ta pleśn weszła głęboko w drewno? Myślałem nad szlifowaniem drucianka na szlifierce kątowej. jak wyjść z tej sytuacji. Malować będę lazurą do drewna 33v . belki są zdrowe. Zeskrobać lub przeszlifować nałożyć pędzlem środek ochronny ogólnie dostępny. Na zdjęciach widać remont poddasza, wskutek czego zmieni się mikroklimat pomieszczenia i nie będzie możliwości dla ewentualnych pleśni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 21.04.2018 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 belki są zdrowe. Zeskrobać lub przeszlifować nałożyć pędzlem środek ochronny ogólnie dostępny. Na zdjęciach widać remont poddasza, wskutek czego zmieni się mikroklimat pomieszczenia i nie będzie możliwości dla ewentualnych pleśni... dzieki, podpowiedz mi w jaki sposób dobrze to zeszlifować? i mniej więcej jaki środek ochronny masz na myśli . Nie znam sie na drewnie nie moja branża ale na stali tak także wolę zapytać kogoś kto ma pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 21.04.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Zeszlifuj jeszcze trochę szlifierką oscylacyjna, nałoż np. Fire Bio Poż icopala , poczekaj aż pożadnie wyschnie i maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.04.2018 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 dzieki, podpowiedz mi w jaki sposób dobrze to zeszlifować? i mniej więcej jaki środek ochronny masz na myśli . Nie znam sie na drewnie nie moja branża ale na stali tak także wolę zapytać kogoś kto ma pojęcie. podobnie jak przy usuwaniu rdzy... tylko materiał do szlifowania drewna, również szczotka itp. Srodek ogólnie dostępny do kupienia w castoramie... Zapytaj, poczytaj, jest ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts