Claudynka 21.04.2018 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Hej !Dekarze kryją dach (35*) i na deskowanie dają papę (3-4mm sbs) tylko kładą ją jak membranę nie zgrzewają. Poza tym zauważyłam szpary pomiędzy deskami (deskowanie) ok 1cm. Czy to jest dopuszczalne? Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.04.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Dopuszczalne! A szpary jeszcze się powiększą i tez będą dopuszczalne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 21.04.2018 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 DziękujęMartwiłam się, że ta papa z czasem przez te szpary "wejdzie" do środka ( latem pod wpływem temperatury.) i z biegiem czasu pęknie.Deski były przybijane jako suche.A co do papy i jej zgrzewania to wydaje mi się na logikę, że chociaż pionowe zakłady powinny być zgrzane aby woda nie przedostała się. Same sie przeciez nie zgrzeja bo pod papą jest jakaś cieńka folia. A tak z ciekawości jaka maksymalna szpara między deskami (pod papą) jest do zaakceptowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.04.2018 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Skoro szpara to praktycznie każda. Natomiast wracając do papy to oczywiście połączenia prostopadłe (powinny być lekko skośne) do okapu powinny być zgrzane. Podobnie połączenia w okolicach kosza powinny być zgrzane. Natomiast połączenia poziome przy tym kącie dachu nie muszą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts