axel83 20.05.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 (edytowane) Te ceowniki sam dospawałeś, czy można dostać już gotowe słupki ? Ceowniki osobno kupione na allegro, mocowane na dołączone wkręty do słupka. I jak wam idzie z budowa ogrodzenia? Ja powoli zbliżam się do końca ,f front też będzie panelowy, brama będzie na zamówienie 5m przesuwna za 2500 zł Edytowane 10 Czerwca 2018 przez axel83 dodatkowa fotografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 25.09.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Ja podliczyłem koszty (materiały, wynajem wiertnicy, betoniarki) i wyszło mi, że na 60m ogrodzeniu bym zaoszczędził 500zł.Dałem to zrobić firmie. W 1 dzień się uwinęli. Po tygodniu jedynie dowieźli drugą furtkę i zamontowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 13.02.2019 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Powracam do tematu - ktoś jeszcze robił ogrodzenie panelowe samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 13.02.2019 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Ja podliczyłem koszty (materiały, wynajem wiertnicy, betoniarki) i wyszło mi, że na 60m ogrodzeniu bym zaoszczędził 500zł. Dałem to zrobić firmie. W 1 dzień się uwinęli. Po tygodniu jedynie dowieźli drugą furtkę i zamontowali. Interesujące bo mnie 22mb ogrodzenia na drogich panelach i slupkach od Wisniowskiego (drut 5mm) wyszło 2200zł. Zrobione w 2 dni po kilka h. Najtansza wycena od firm ktore stosuja tanie panele 4mm (czesto 3.5mm) z pseudoocynkiem była na poziomie 140zł za mb. Z tym że widzialem jak robili to u sąsiada, slupek zatopiony w ziemi nie wiecej niz 50cm, podmurówka poprzycinana jak od siekiery, uskoki porobione tak zeby było szybciej a nie żeby było ładniej. Takze zaoszczedzilem tysiaka, mam 2 razy lepszy materiał i wygląda to dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 03.03.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Powracam do tematu - ktoś jeszcze robił ogrodzenie panelowe samodzielnie? Jak nie masz wiertnicy, betoniarki, drugiej osoby do pomocy to raczej jest to nieopłacalny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riot 12.03.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Stosował ktoś do osadzania słupków tzw. "mocny beton b20" w workach, dostępny w sieciówkach budowlanych ? Czy ceny ogrodzeń z panela poszly o 100% w górę w tym roku ? Dostaje wyceny na 62mb ogrodzenia z podmurówką na 15 tys.zł...woj. Śląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 16.03.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Nie wiem. Ok 128m z furtką i bramą panelową rozwieraną , wysokość panela 133cm, plus podmurówka - 14 tys brutto. Dopłata do przesuwnej ok 1600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuSz43 18.03.2019 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Ja jednak wybrałbym siatkę, a z przodu ewentualnie jakiś fajny mur samonośny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 16.04.2019 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Interesujące bo mnie 22mb ogrodzenia na drogich panelach i slupkach od Wisniowskiego (drut 5mm) wyszło 2200zł. Zrobione w 2 dni po kilka h. Najtansza wycena od firm ktore stosuja tanie panele 4mm (czesto 3.5mm) z pseudoocynkiem była na poziomie 140zł za mb. Z tym że widzialem jak robili to u sąsiada, slupek zatopiony w ziemi nie wiecej niz 50cm, podmurówka poprzycinana jak od siekiery, uskoki porobione tak zeby było szybciej a nie żeby było ładniej. Takze zaoszczedzilem tysiaka, mam 2 razy lepszy materiał i wygląda to dużo lepiej. Jak się robi samemu, sobie to się dopieszcza i to jest normalne. To jak robią Twojemu sąsiadowi nie oznacza, że firmy robią tak wszędzie. Ja mam piony i poziomy nawet po zimie. Za 1mb zapłaciłem 92zł, a Ty 100zł. Mam co prawda panele z drutu 4mm ale w cenie 1mb mam wliczone 2 furtki. 60mb robiłbyś z tydzień albo i lepiej, a pewnie w cenę nie wliczyłeś betoniarki i otwornicy, których ja nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts