arteta7 22.04.2018 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Budynek kilkuletni deweloperskiWentylacja mechanicznaOstatnie Piętro Ciag jest tak duzy w lazience jakby Panstwo wlaczyli suszarke na srodkowy bieg, moj wentylator ktory chce wywiewac powietrze nie ma sily zeby tamto powietrze przechylic w druga strone, jak to jest mozliwe? tak oczywiscie mam nawiewniki (cztery) wszystkie otwarte, okno tez zawsze jakies rozszczelnione. Moj sasiad ktory mieszka obok nie ma w lazience w najmniejszym stopniu ciagu wstecznego, ZERO. Ktos ma jakis pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.04.2018 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Rozumiem że ta wentylacja mechaniczna to wentylator w kanale wentylacji grawitacyjnej A dzieje sie zawsze czy co jakiś czas czy są wtedy jakieś dziwne zapachy kuchenne. Może ktoś na lewo podłączył okap do wentylacji. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arteta7 22.04.2018 03:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 zawsze, okap odpada natomiast czuc zapach nie wiem szamponow czy perfum prawdopodobnie z mieszkan ponizej, obecnie zatkalem ta rure bo nie szlo wytrzymac z halasem i zapachami nie wentylacja mechaniczna to wentylacja mechaniczna, kazde mieszkanie posiada wentylator wpiety do trojnika od glownego wyciagu w pionie, jest to jak mniemam wspolny wyciag dla 4 mieszkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 22.04.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Ten "duży ciąg" to jak rozumiem, nawiewane powietrze do pomieszczenia , pomimo nawiewników i rozszczelnionego okna? To którędy to powietrze wychodzi z mieszkania? Spotykałem podobne problemy, kiedy ktoś we wspólnocie wymyślił - a, poprawmy sobie wentylację i załóżmy specjalne czapki/nasady kominowe.Efekt podobny, większy wywiew, który skutkował większym nawiewem i nie tylko oknami, nawiewnikami, a równiez wciągało powietrze z innego komina wentylacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arteta7 22.04.2018 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 dokladnie, nawiewa powietrze do srodka lazienki jak juz wspomnialem i to z bardzo duza silaa powietrze wychodzi z mieszkania przez kuchnie, jest to ciag dzialajacy na tej samej zasadzie z tym ze tam nie mam juz zadnego cisnienia do mieszkania i wszystko dziala jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts